Haberler
İsrail ve Lübnan, savaşın bitmesi için bazı konularda anlaştı

İki ülke anlaştı! Aylardır devam eden savaşın bitmesi artık an meselesi

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte'yi ağırladı

NATO Genel Sekreteri Ankara'da! İşte kritik zirvede konuşulanlar

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

İki Metrekarelik Büfedeki 47 Yıllık Yalnızlığı Bitirmek İstiyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, 47 yıldır hem evi hem iş yeri olan iki metrekarelik büfede yaşamını sürdüren, Yeşilçam'da dönemin tanınmış isimleriyle çok sayıda filmde rol alan 90 santimetre boyundaki ''Bitirim Zeki'' lakaplı Zeki Keskin, en büyük arzusunun evlenmek olduğunu belirtti Keskin: "Hayat arkadaşı istiyorum. Boyum kadar, huyum kadar. Ne olursa olsun bundan sonra çekilmiyor"

ÖNDER FELEK - SERHAT ZAFER - Yeşilçam'da dönemin tanınmış sanatçılarıyla kamera karşısına geçen 90 santimetre boyundaki "Bitirim Zeki" lakaplı Zeki Keskin, en büyük arzusunun evlenerek, Sivas'ta 47 yıldır hem evi hem iş yeri olan iki metrekarelik büfedeki yalnızlığına son vermek olduğunu söyledi.

Sivas'ın Ayli köyünde dünyaya gelen ve doğuştan boy kısalığı bulunan 90 santimetre boyundaki Zeki Keskin (65), arkadaşının vasıtasıyla 16 yaşında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı.

Dönemin ünlü isimleriyle "Fabrikanın Gülü", "Karayılan", "Kasımpaşalı Recep" ve "Ana Beni Eversene" gibi filmlerde rol alan Keskin, "Bitirim Zeki" olarak kısa sürede kendini kabul ettirdi.

Yeşilçam'da çok sayıda teklif almaya başlayan Keskin'in hayatı, geçirdiği bir trafik kazasıyla adeta alt üst oldu. "Fabrikanın Gülü" filminin 1964 yılında Zonguldak'ta yapılan galasından dönüşte trafik kazası geçiren ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Keskin, 1,5 yıl süren tedavisinin ardından 6 ay süren Yeşilçam macerasını sonlandırarak memleketi Sivas'a dönmek zorunda kaldı. Keskin, Sivas'ta dönemin belediye başkanı tarafından kendisine verilen 2 metrekarelik büfede, 47 yıldır yaşam mücadelesi veriyor.

-"Bu yaştan sonra çekilmiyor"

Zeki Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olunca dönemin belediye başkanının kendisine verdiği büfede sigara satmaya başladığını söyledi.

Babasının geçen yıl 105 yaşında vefat ettiğini ve 3 kardeş olduklarını anlatan Keskin, "Burada kimsem yok. Kışları köye giderim, burada duramıyorum. İki ay sonra köye gideceğim. Bu hayat çok zor. Bu yaştan sonra çekilmiyor. 65 yaşına gelmişim, 65 yaşından sonra ne iş yapabilirim?" diye konuştu.

Köyde yaşayan kardeşinin çocuklarının eğitimlerine ve evlenmelerine çok katkı sağladığını aktaran Keskin, Sivas halkının 7'den 77'ye kendisini sevdiğini belirtti.

Zeki Keskin, tek isteğinin yalnızlığını sonlandırmak olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Hayat arkadaşı istiyorum. Boyum kadar, huyum kadar. Ne olursa olsun bundan sonra çekilmiyor. Emekliyim, güzelce hayatımızı sürdürelim. Burada kalmayla olmaz. Bu çile bitmez. Hiç evlenmedim. Evlenseydim şimdiye kadar çoluğum çocuğum olurdu. Bu sakatlık beni mahvetti. Yoksa evlenirdim, güzelce hayatımı sürerdim. Sakatlık beni çökertti ama çok şükür Allah'a, kimseye ihtiyacım yok."

Boyunun kısa olması nedeniyle işlerinde sıkıntı yaşadığında komşu esnaflardan destek gördüğünü belirten Keskin, büfenin temizliğine ve sattığı ürünlerin raflara yerleştirimesine esnafların yardımcı olduğunu ifade etti.

Esnaflardan Orhan Karataş da Keskin ile komşuluk yapmaktan memnun olduğunu ve elinden geldiği kadar ona yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

Keskin'in çok iyi bir insan ve yardımsever olduğunu vurgulayan Karataş, esnafların kendisini çok sevdiğini belirtti. - Sivas

Kaynak: AA / Kültür Sanat
title