Haberler

İki Efendinin Uşağı - Tiyatro Yeni Çizgi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tiyatro Yeni Çizgi'nin iki perdelik komedi oyunu "İki Efendinin Uşağı", 16 Kasım'da Barış Manço Kültür Merkezi sahnesinde seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

Tiyatro Yeni Çizgi'nin iki perdelik komedi oyunu "İki Efendinin Uşağı", 16 Kasım'da Barış Manço Kültür Merkezi sahnesinde seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

2008'den bu yana küçük izleyicilerimize oyunlar sergileyen bir tiyatro olarak, repertuarımıza bir yetişkin oyunu eklemek istedik ve 4 aylık sıkı bir çalışmanın ardından Carlo Goldoni'nin klasik haline gelmiş komedi çalışması İki Efendinin Uşağı ile karşınıza çıkmaya hazırlanıyoruz. Sözlü gelenekten beslenen, İtalyan Halk Tiyatrosu Commedia Dell Arte'nin yazılı eserlere dönüştürülmesinde önemli bir çaba olduğunu kabul ettiğimiz oyunun Türk seyirci ile iletişimini daha da dinamik kılmak için kendi çevirimizi gerçekleştirdik.

Tarihte önemli bir kırılma noktası olarak kabul ettiğimiz XVIII. Yüzyılda insanoğlunun geçirdiği değişim, değişen dönüşen değerler ve insan ilişkilerinde ekonomik çıkarın temel motivasyon kaynağı oluşturduğu, saf eleştirisini oyunun merkezine oturtarak okumaya ve aktarmaya çalıştık. Her ne kadar sürç-ü lisan edersek affola…

Pantalone ve Dr.Lombardi, çocuklarını nişanlamak üzereyken, Pantalone'nin kızı Clarice'nin eski nişanlısı olduğunu ve gizemli bir şekilde öldürüldüğünü öğrendiğimiz Federigo Rasponi'nin gelişi ile merasim yarıda kalır. Aslında gelen, Ferderigo Rasponi'nin kız kardeşi Beatrice'dir ve ağabeyini düelloda öldüren sevgilisi Florindo'yu aramaktadır.

Bu arada Federigo Rasponi zannettiği Beatrice'ye uşaklık etmekte olan Truffaldino'nun, rastlantı eseri, Beatrice'yi aramakta olan Florindo'ya da uşaklık etmeye başlamasıyla işler daha da karışacaktır.

Yazar: Carlo Goldoni

Yöneten: Serhat Kurtay

Dekor: Ferit Özen

Kostüm: Ayşe Güçlü

Organizasyon: Seda Eylem Kurtay

Oynayanlar: Ahmet Sarsılmaz, Barış Kav, Elif Şen, Tolga Kurtez, Ezgi Aydın, Mustafa Kemal Bayrak, Özge Gönan, Serhat Kurtay, Senem Berfin Batun, Sinan Nehir

Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat
title
Close