Hubberspective
*Eventbrite üzerinden kaydı olmayanlar etkinliğe giriş yapamayacaklardır.
*Eventbrite üzerinden kaydı olmayanlar etkinliğe giriş yapamayacaklardır. Etkinliğe katılım kısıtlıdır. Kayıt olmak için ->https: //www.eventbrite.com/e/hubberspective-3-uretimi-iyilestirmek--tickets-32228587573
Üretimi İyileştirmek: Yerel ve Ölçeklenebilir Tarımsal Çözümler
Geleceğin multidisipliner bir yer olduğuna inanıyoruz.
Amacımız, seçilen temaya multidisipliner bir bakış açısı getirerek katılımcılara konu hakkında yeni perspektifler sağlamak.
Bu yüzden samimi bir panel olarak tasarlanmış, seyirciyi de işin içine katarak etkileşim seviyesinin yüksek tutulduğu, derin bir diyalog ve tartışma ortamı yarattığımız Hubberspective serisini başlattık.
Hubberspective Serisinin 3.sü "Üretimi İyileştirmek: Yerel ve ölçeklenebilir tarımsal çözümler" 2 Mart Perşembe akşamı saat 19: 30'da gerçekleşecek.
BM verilerine göre, 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyar kişi olacak.
Git gide hızlanarak artmakta olan nüfus, gıdaya olan talebi hızla arttırmakta, tarımda verimliliği, sürdürülebilirliği ve doğal kaynakların yönetimini kritik hale getirmektedir.
Sürdürülebilir büyüme ve artan gıda talebine cevap verebilmek için gıda değer zincirinin bütünsel olarak ele alınarak incelenmesi gerekmektedir. Bunun yanında dünyada ve Türkiye'de doğal kaynakları ve tarımı tehdit ekmekte olan iklim değişikliğinin de etkisiyle ekolojik ve doğal üretim konusundaki hassasiyet artmaktadır.
Artan gıda talebini nasıl karşılayabiliriz?
Teknoloji ve dijitalleşme tarım alanında ne gibi fırsatlar yaratıyor?
Mevcut doğal ve ekolojik yöntemler ne kadar ölçeklenebilir ve etki alanını genişletebilir?
Farklı tarımsal çözüm önerileri ekonomiyi nasıl etkiler?
Bu etkinlikte karşı karşıya kalınan bu sorulara yönelik farklı çözüm perspektiflerini ele alarak, üretimde hangi modelleri kullanarak aksiyon alabileceğimizi ve çözüm olarak görülen modellerin ekonomik etkilerini konuşacağız.
Panelistler:
Tanzer Bilgen- Doktar Kurucusu
https: //www.linkedin.com/in/tanzer-bilgen-1b509912
Tanzer Bilgen, İstanbul Alman Lisesinden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Purdue Universitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Türkiye ve Körfez ülkelerinde sürdürdüğü 8 yıllık yönetim danışmanlığı kariyerinin son 2 yılında Accenture ve Boston Consulting Group'un İstanbul ofislerinde proje yöneticisi olarak görev yaptı. 2012 yılında zirai teknik bilgiye erişimde güçlük yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilere hizmet etmek amacıyla Doktar'ı kurdu.
Prof. Gökhan Özertan- Bogazici Universitesi Ekonomi Profesoru https: //www.linkedin.com/in/gokhan-ozertan-40508314
Profesör Gökhan Özertan, Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde lisansını tamamladı. Doktorasını 2001 yılında Amerika'da Texas A&M Üniversitesi'nden Tarım Ekonomisi alanında aldı. Kariyerine mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi, Ekonomi Departmanında Yardımcı Doçent olarak başlayan Profesör Özertan, daha sonra aynı bölümde doçent oldu. Akademik kariyerine 2016 yılından beri aynı bölümde Ekonomi Profesörü olarak devam eden Profesör Özertan'ın, tarım ekonomisi, emtia fiyatları, ortak havuz kaynakları, çevre ekonomisi, endüstriyel organizasyon ve fikri mülkiyet hakları konuları üzerine birçok araştırması ve çalışması bulunuyor.
Uygar Özesmi- Good4trust kurucusu
https: //www.linkedin.com/in/uygarozesmi
Good4Trust.org'un kurucusu ve kışkırtıcısı olan Uygar, 2012'de Türkiye'de Change.org'u kurdu ve 2017'ye kadar Doğru Avrupa ve Batı Asya Direktörü olarak çalıştı. Greenpeace Akdeniz Genel Direktörlüğü ve TEMA Vakfı Genel Müdürü görevlerini yürüttü. BirdLife'ın Türkiye ortağı olan Doğa Derneği'nin 2002 yılında kurucu başkanlığını yaptı. Çevre bilimlerinde Ohio State Üniversitesi'nde master ve Minnesota Üniversitesi'nde koruma biyolojisi, kalkınma ve sosyal değişim konusunda doktora yaptı. Devlet Bakanı Adnan Kahveci'nin danışmanlığını, Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü kuruculuğunu yaptı.100'ün üzerinde bilimsel yayını ve bir kitabı olan Dr. Özesmi aynı zamanda Türkiye'nin ilk kitle kaynak projesi olan kusbank.org'u kurucusudur.
Moderator:
Mehmet Ak- Editor, Metin Yazari
https: //www.linkedin.com/in/mehmet-ak-0158a7100
1987 doğumlu olan Mehmet Ak, Boğaziçi Üniversitesi'nde Moleküler Biyoloji ve Genetik lisansını tamamladı. Lisans eğitimi sonrasında yine Boğaziçi Üniversitesi'nde sosyoloji eğitimi gördü. Çeşitli dergilerde editörlük ve yazarlık yaptı. Bilim ve teknoloji çalışmaları, bioetik, evrim ve bilim sosyolojisi ile ilgileniyor. Hayatını metin yazarlığı yaparak kazanıyor.