Haberler

Göğe Komşu Toprakların Şelalesine Turist İlgisi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Arhavi ilçesinde, yeşilin bin bir tonunu barındıran, ormanlarla kaplı Kamilet Vadisi'ndeki Mençuna Şelalesi, yaz mevsimiyle birlikte adeta doğa tutkunlarının akınına uğruyor.

HAKAN BURAK ALTUNÖZ - Artvin'in Arhavi ilçesinde, yeşilin bin bir tonunu barındıran, ormanlarla kaplı Kamilet Vadisi'ndeki Mençuna Şelalesi, yaz mevsimiyle birlikte adeta doğa tutkunlarının akınına uğruyor.

İlçe merkezine yaklaşık 28 kilometre mesafede bulunan ve doğaseverlerin " Türkiye'nin saklı cenneti" olarak nitelendirdiği Kamilet Vadisi, el değmemiş doğal yaşlı ormanları, bitki çeşitliliği, dereleri, yaban hayatı, tarihi köprüleri ve doğa harikası şelaleleriyle son yıllarda turizm sektöründe adından söz ettirmeye devam ediyor.

Dereler üzerine kesme taşlardan yapılmış tarihi köprüleri ve gür bitki örtüsüyle kaplı doğal güzellikleri bir arada barındıran Kamilet Vadisi'nin en dikkat çeken güzelliklerinden başında ise Mençuna Şelalesi geliyor.

Araçlarla şelalenin alt kısmındaki alana kadar ulaşan, ardından da oldukça rampa patika yolda yaklaşık 20 dakika yürüyen doğa tutkunları etrafı yoğun bitki örtüsüyle kaplı, muhteşem bir görselliğe sahip Mençuna Şelalesi'ne ulaşabiliyor. Üç basamaktan oluşan şelale, Arılı Dağları'ndan doğan küçük derelerin birleşmesiyle oluşuyor ve yaklaşık 92 metre yükseklikten vadi tabanına dökülüyor.

Şelale, vadi tabanında yaklaşık 200 metrekarelik bir göl oluşturuyor. Doğal yaşlı ormanlar, tropikal iklim kuşağına benzer geniş yapraklı bitki örtüsü, şelale ve vadi tabanındaki bu doğa harikası görenleri kendine hayran bırakıyor. Yoğun nemin hakim olduğu bölgede, şelaleden saçılan su zerreleri de güneşli havalarda gökkuşağı oluşturuyor.

"Cennet köşelerin görülmesi gerekiyor"

İstanbul'dan ailesiyle birlikte şelaleyi gezmek için Artvin'e gelen Çetin Aktaş, AA muhabirine, tatilleri süresince Karadeniz'in doyulmaz güzelliklerini gezmeye çalıştıklarını söyledi.

Herkese yurt dışından ziyade Türkiye'de tatil yapmalarını öneren Aktaş, "Şelaleye gelirlen zorlandık ama buna değdi. Böylesine güzel cennet köşelerin görülmesi gerekiyor. Buradan gittikten sonra da çevremizdekilere ülkemizin böylesine cennet köşelerini gezerek tatil yapmalarını önereceğiz. Burası bence mükemmel bir yer ve insanların görmesi gerekiyor. Hem manzarası hem de size sunduğu serinlik eşsiz." dedi.

Hakan Baydilek ise bu sene tatil güzergahlarını Karadeniz olarak belirlediklerini ve çok keyifli zaman geçirdiklerini aktardı.

Ailesinin de kendisiyle birlikte ilk kez Karadeniz'e geldiğini anlatan Baydilek, "Ben ve ailem buraları görmeyi çok istiyorduk. Bizim açımızdan farklı ve değişik oldu diyebilirim. Akdeniz'e gitmektense Türkiye'nin bu bölgesindeki güzelliklerinin de görülmesi gerekiyor. Buradan mutlu ayrılıyoruz. Her ne kadar gitmek istemesek de mecburuz. Şelale güzergahı biraz zorlu ve yorucuydu ama geldiğimize değdi." diye konuştu.

Murat Karabulut da il dışından gelen misafirlerini şelalenin bulunduğu bölgede gezdirdiğini ifade ederek, "Yolculukta baya bir serzenişte bulundular ama sonrasında 'iyi ki gelmişiz' diyorlar. Bu gibi yerleri koruyalım ve kollayalım, doğa ile iç içe yaşayalım istiyoruz. Burayı bize kazandıranlara da teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Göğe Komşu Toprakların Şelalesine Turist İlgisi
Kaynak: AA / Kültür Sanat
title
Close