Haberler
Suriye'de Baas Partisi çalışmalarını süresiz olarak askıya aldı

Esad'ın gidişi onları da bitirdi! Faaliyetlerini durdurdular

Sosyal medya platformları WhatsApp, Facebook ve Instagram çöktü

3 sosyal medya platformu, aynı anda çöktü

Bakan Uraloğlu, 16 yaş altı için sosyal medya düzenlemesi geleceğini açıkladı

16 yaş sınırı konuşuluyordu! Sosyal medyaya yeni düzenleme geliyor

Somali ve Etiyopya arasındaki krizi Türkiye çözdü

Afrika'daki krizi Türkiye çözdü

"Göçmenlerin Elleri" İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Göçmenlerin Elleri" sergisi İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde sergilenmeye başladı.

Almanya'nın gelişmesine emek veren Türklerin, yıllar önce gurbete gelirken yanlarında getirdikleri en kıymetli eşyalarıyla çekilen fotoğraflardan oluşan "Göçmenlerin Elleri" sergisi İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde sergilenmeye başladı. Münster Üniversitesi ve Alman Kömür İşletmeleri İdaresi RAG-REWAG tarafından ortaklaşa hazırlanan "Göçmenlerin Elleri – Birinci Kuşak Türk Göçmenleri ve Hatıraları" adlı serginin açılış töreni, 18 Mart 2013 günü İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mahmutbey Yerleşkesi'nde yapıldı.

Almanya'da Duisburg kentinde göçün 50'nci yılında birinci kuşak göçmenleri konu alan, "Göçmenlerin Elleri' isimli serginin fotoğrafçıları Münster Üniversitesi Medya Hukukçusu Prof. Thomas Hoeren ve Edzard Herlyn'in yanı sıra Alman Kömür İşletmeleri İdaresi RAG-REWAG Yönetim Kurulu Üyelerinin, açılışa katıldığı fotoğraf sergisi, 29 Mart tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Almanya'ya Türk göçünün 50. yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan, Prof. Dr. Thomas Hoeren ile Edzard Herlyn'in danışmanlığında Anadolu insanının Avrupa'daki yaşamını anlatan "Göçmenlerin Elleri" sergisinin konusunu, 22 Haziran 1961 tarihinde Duisburg'un Hamborn ilçesine gelen madenciler ve birinci kuşaktan diğer göçmenler oluşturuyor. Prof. Hoeren, "Sergide konu aldığımız göçmenlerin elleri, gerek bu toplum ve ekonominin kalkınmasına, gerekse ikinci ve üçüncü kuşağın burada daha iyi bir geleceğe sahip olması için uğraşıp didindi ve sonunda da başardı. Bunu daha geniş kitlelere tanıtmak, onların bu başarı öykülerine kamerayla ışık tutmak istedik" dedi.

Duisburg'un Marxloh semtinde, göçmenlerle birlikte büyüdüğünü söyleyen fotoğrafçı Prof. Dr. Hoeren, sergi ile onlara az da olsa vefa borcunu ödemek istediğini belirtti. "Bu yorgun eller, bir taraftan Almanya'nın yeniden inşaası için en ağır işlerde çalışırken, bir taraftan da gelecek kuşaklara gelecek sağladı" diyen Hoeren, serginin, göçmenleri Almanya'ya gelirken yanlarında getirdikleri hatıralık eşyaları ile işlemek ve başarılı hayat hikayelerini bir kere daha vurgulamak için yapıldığını aktardı.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat
title