Genç Sinemacıların Vefası…
Av Mevsimi'nde Kazım Koyuncu, Çakallarla Dans Filminde De Barış Manço Anıldı.
17 Aralık'ta vizyona giren "Çakallarla Dans" ile 7 Ocak'ta vizyona girecek olan "Eyvah Eyvah" filminde aynı türkü kullanıldı.
Barış Manço'dan Moğollar'a kadar içinde yer bulan müzikleriyle dikkat çeken Çakallarla Dans sinema filminde Trakya'nın ünlü sanatçısı Burhan Öçal'ın "Trakya All Stars" albümündeki versiyonu olan anonim "Karaçalı Türküsü", yakında vizyona girecek olan Eyvah Eyvah 2 filminde de Ata Demirer tarafından söylenince, türkünün sözleriyle esprili yorumlar ortaya çıktı. "Karaçalı gibi girdin aramıza" şeklinde esprili yorumlara Çakallarla Dans sinema filminin yapımcısı ve yönetmeni Murat Şeker, "Pişti oldunuz diyorlar evet ama bizim filmimiz, ardından Eyvah Eyvah 2 filmi ile gündeme gelmesi de ayrıca sevindirici.
Türk sinema sektörü filmlerindeki müziklerle de yeni bir "açılım" yapıyor. Av Mevsimi filminde Cem Yılmaz'ın söylediği Kazım Koyuncu şarkısı "Hayde" gibi şimdi de iki filmde de kullanılan anonim türkü "Karaçalı" sinemaseverlerin yanı sıra müzik severlerin de dikkatini çekti ve çok sevildi. Bu da güzel bir şey" dedi.
FİLMLE İLGİLİ BİLGİ
Çakal sözlük anlamı: Etoburlardan, sürü halinde yaşayan kurttan küçük bir yaban hayvanı.
Çakal (argoda) : Kurnaz, uyanık anlamında kullanılan bir kelime.
Tanınmış en ünlü ÇAKAL : Vladimir Llich Ramirez Sanchez… Fransa'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan "Çakal Carlos" lakaplı uluslar arası terörist.
Bugüne kadar pek çok "çakallık" hikayesi dinlemiş ya da pek çok "çakallık" hikayesinin içinde, kenarında ya da yakınlarında bulunmuş olabilirsiniz. İşte Murat Şeker'in sinema filmi "Çakallarla Dans"ta da bir çakallık hikayesine ve beraberinde yaşanan komik durumlara tanıklık edeceksiniz.
Bazen kendinizi tam ortasında bulduğunuz ve o an "acı" ama zamanla "komik" hale gelmiş bir çok hikaye bu filmle birlikte gün yüzüne çıkacak. Arkasından da akla gelen bir sürü komik ve üzerine tartışılacak soru: "Kadınlar mı daha çakal, erkekler mi? , "Bugüne kadar en çakal kimi tanıdınız?", "Tanınmış en ünlü çakallar kimler?", Yakınlarınızdaki en çakal kişi?"… ve daha bir çok soru…
Dağıtımı Tiglon tarafından yapılacak "Bir Murat Şeker Filmi" olan "Çakallarla Dans"ın çekimleri 25 gün sürdü. Komedi türündeki filmde; ŞEVKET ÇORUH (GÖKHAN), İLKER AYRIK (SERVET), TİMUR ACAR (NECMİ), MURAT AKKOYUNLU (HİKMET), TUBA ÜNSAL (SİNEM), KEMAL UÇAR (YÜCEL), ERDAL TOSUN (BESTAMİ HOCA), CENGİZ KÜÇÜKAYVAZ (ADNAN), SÜMER TİLMAÇ (BAHATTİN), DİDEM BALÇIN (FATMA), SEVİNÇ GÜRŞEN (NECLA), SERA TOKDEMİR (PELİN), BÜLENT ÇOLAK (ŞEREFSİZ METİN), HAKAN BİLGİN (BERBER HÜSEYİN), BÜLENT SERTTAŞ (RECEP) rol aldı.
Filmin Konusu:
Büyük bir şirketin muhasebecisi olan Servet, gözünü para hırsı bürümüş karısının gazına gelerek, şirketin internet hesapları üzerinden hatırı sayılır miktarda bir parayı patronundan çalma planı yapar.Bu planın bir parçası da en yakın arkadaşı olan Gökhan'dır.Parayı onun hesabına aktarıp herhangi bir olumsuz durumda suçu onun üzerine yıkacaktır. Diğer iki arkadaşı da bu hain planın figüranı olacaklardır.
Ama unuttuğu iki şey vardır; birincisi, kendisi gibi kurnaz ama saf olan arkadaşları, ikincisi ise; çakallık yapmaya çalışırken zaten çakalların alengirli oyunlarının tam ortasında olmaları. Dört kafadar başlattıkları bu işi ellerine yüzlerine bulaştırır ve başlarına gelmedik komik olay kalmaz. Kısa yoldan para kazanmak uğruna bindikleri geminin dümeni onları, akıllarına bile gelmeyecek çılgın ve eğlenceli bir serüvene sürükler.
YÖNETMEN GÖRÜŞÜ / MURAT ŞEKER
Hem komedi yapmak hem de bir şeyler anlatmak pek kolay bir iş değildir. Çünkü komedinin her ne kadar "güldürürken düşündürmek" gibi bir hedefi olsa da buna ulaşmak her zaman mümkün olmaz. Komik olmak ile gülünç olmak arasında çok ince bir çizgi vardır. Hele ki "çakallık" ile ilgili bir film yapmak cesaret edilmesi gerçekten zor bir deneyim olacaktı. Suç üzerine "harbi" bir komedi denemesi…
Açıkçası biraz da Yaradan'a sığınıp çekildi "Çakallarla Dans". Çünkü hem senarist hem yapımcı hem de yönetmen oluyordum ve üstelik gönderme bombardımanı içeren bir komedi filmi için kolları sıvıyordum. Memleketimizin her noktasına sinen çakallıkları anlatmayı hedeflerken, hedeften de hiç sapmamam gerekiyordu. Sanılanın aksine komedi filmi yapmak çok ciddi bir süreç sonunda ortaya çıkıyordu.
Ama biraz özgüven biraz delilik ve biraz da akıllıca yapılan oyuncu ve ekip seçimleriyle başarılı bir filme imza atmış durumdayım. Pek çok açıdan "Çakallarla Dans" yaptığım en iyi film oldu. Hem komik hem düşündürücü hem radikal hem de sıcak bir film.
Oyuncularımın hepsi ellerinden gelenin daha da iyisini yapmak için çok çaba sarf ettiler. Herkesin tatil beldelerinde keyif sürdüğü günlerde biz gece gündüz çalışıp çakallarla dans ettik. Ortaya çıkan sonuç ise hepimizi çok mutlu edecek bir şekilde oldu: Güzel hatta çok güzel bir film.
Ve 2010 Türkiye'sindeki çakalları, onlarla dans edenleri ve neler olduğunun hiç farkında olmayanlardan kurulu bir öykü düzeni içerisinde, küçük bir fikri dev bir sinema filmine dönüştürmenin haklı sevincini yaşıyorum bugünlerde. Ne diyeyim, vatana millete hayırlısı olsun.