Eskişehir'in Yöresel Kıyafetleri Sergilendi
Eskişehir Valisi Tuna, "El sanatları, milletimizin sevinçlerini, gözyaşlarını, hayallerini, ümitlerini, geleneklerini anlatır" dedi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "El sanatları, milletimizin sevinçlerini, gözyaşlarını, hayallerini, ümitlerini, geleneklerini anlatır. El emeği, göznuru eserler kuşaktan kuşağa köklü medeniyetimizi aktarır" dedi.
Tuna, Kurşunlu Külliyesi'ndeki, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Kurumları tarafından yıl sonu sergisi ve defilesi etkinliğinde yaptığı konuşmada, 14 İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin kursiyerlerinin el emeği göznuru eserlerinin sergilendiğini kaydetti.
Eğitimde insanın dikkat etmesi gereken noktanın iç dünyası olduğunu vurgulayan Tuna, şöyle konuştu:
"El sanatları kursunda öğretilen nakışlar, bir şekil olmanın çok ötesinde derin anlamlar barındırmaktadır. El sanatları, milletimizin sevinçlerini, gözyaşlarını, hayallerini, ümitlerini, geleneklerini anlatır. El emeği, göznuru eserler kuşaktan kuşağa köklü medeniyetimizi aktarır."
El sanatlarının Türk milletinin ruhuna ayna tuttuğunu kaydeden Tuna, "Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde kültürümüze, tarihimize, gelenek ve göreneklerimize yönelik çalışmalarımıza destek vererek kültür mirasımızın geleceğe taşınmasını hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli ise Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu dile getirdi.
Biçerli, Halk Eğitim Merkezleri'nde el sanatları ile ilgili çok sayıda kurs açıldığını bildirdi.
Konuşmaların ardından yöresel kıyafetlerin sunulduğu defile gerçekleştirildi.
Daha sonra ise Tuna ve Biçerli, Kurşunlu Külliyesi'nde açılışını yaptıkları ve yöresel ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.