Haberler

Emre Aracı’yla Kayıp Seslerin İzinde

Emre Aracı’yla Kayıp Seslerin İzinde
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emre Aracı'nın 1990'lı Yılların Sonundan Günümüze Uzanan Çeşitli Dergi Ve Gazete Eklerinde Yayımlanan Makalelerinden Bir Seçki İlk Defa Kayıp Seslerin İzinde Başlıklı Yeni Kitabında Bir Araya Geliyor.

Emre Aracı'nın 1990'lı yılların sonundan günümüze uzanan çeşitli dergi ve gazete eklerinde yayımlanan makalelerinden bir seçki ilk defa Kayıp Seslerin İzinde başlıklı yeni kitabında bir araya geliyor. Yapı Kredi Yayınları tarafından okurla buluşturulan kitaba pek çok fotoğraf eşlik ediyor.

Opera binaları, konser turneleri, kompozitör evleri ve portreleri, zaman zaman yaşamına yön vermiş sanatçı ve akademisyenlerden hatıralar, Osmanlı'nın melez çoksesli müziği, arada tek tük müzik dışı yazılar, Adnan Saygun'un hayatı ve eserleri, tozlu arşiv raflarında unutulmuş notalar, kayıp seslerin izinde, Proustvari bir estetiğin heyecanıyla, ama aynı zamanda çok kişisel bir yolculuk.

Edinburgh Kalesi'nden Malta ve Kahire Operaları'na, Dolmabahçe Sarayı'ndan Oxford ve Eton'a, II. Ludwig'in peri masalı şatolarından, Gian Carlo Menotti'nin İskoçya'daki malikânesindeki bir öğlen yemeğine, Lordlar Kamarası'ndaki bir Byron davetinden, Burgage Manor ve Castle Howard'a, Boğaziçi Mehtapları'ndan Venedik kanallarına, Paris bulvarlarından, Viyana'nın park ve sokaklarına, Londra'nın centilmen klüplerine, besteci Jean Sibelius'un cennet evi Ainola'dan, karlı bir kışta Tchaikovsky'nin Klin'deki villasına ve Malvern tabiatının ortasında Sir Edward Elgar'ın doğduğu mütevazi müze eve kadar Aracı'nın kaleodoskopik dünyasında yankılanan seslerin tınısı eşliğinde hayallerle yoğrulu gezintiler.

Yazarın önsözünde de belirttiği gibi "Kayıp Seslerin İzinde içimizdeki seslerin izinden giderek hayallerimizde kendimizi kaybetmenin ve sonunda her şeyin izafi olduğu dünyamızda bunun da benliğimizdeki mevcudiyetini koruyan özümüzün gerçeği olduğunun farkına varılmasının bir yolculuğu esasında".

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat
title
Close