Dünyanın En Büyük "Geri Dönüşüm Sembolü" Rekor Denemesi
Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülünde, çevre farkındalığı oluşturmak için yapılan rekor denemesinde, 751 öğrenci, dünyanın en büyük "Geri dönüşüm sembolü"nü yapmaya çalıştı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülünde, çevre farkındalığı oluşturmak için yapılan rekor denemesinde, 751 öğrenci, dünyanın en büyük "Geri dönüşüm sembolü"nü yapmaya çalıştı.
Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen rekor denemesinde, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 9 okuldan 751 ilkokul öğrencisi, Cumhuriyet Alanı'nda bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi önceliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türk, rekor danışmanı olarak alanda yer alırken, 5 teknik şahit ile kronometreyi tutan 2 milli hakem görev yaptı.
Tek tek kontrolden geçirilerek alana alınan, yeşil renkli tişört ile şapka giyen öğrenciler, öğretmenlerinin ve görevlilerinin direktifleri doğrultusunda alandaki önceden belirlenen yerlere geçti.
Rekor denemesinde minik öğrenciler, 5 dakika boyunca yan yana durarak dünyanın en büyük "Geri dönüşüm sembolü"nü yapmaya çalıştı.
Saniye saniye kaydedilen figürün oluştuğu ve sürenin tamamlandığına ilişkin sirenin çalınmasıyla büyük bir coşku yaşanırken, Türk bayrağı dağıtılan öğrenciler sevinçlerini aileleriyle paylaştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da çocukları tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
"Dünyada ilk kez denendi"
Rekor danışmanı Prof. Dr. Kural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, güzel bir etkinliğe imza atıldığını belirtti.
Öğrencilere, çevre bilincini aşılamayı da hedeflediklerini ifade eden Kural, "Burada amacımız öğrencilere geri dönüşümü anlatabilmekti. Dünyada ilk kez yapılan bir rekor denemesi. Guinness'te kategorisi var ama daha önce yapılmadı, yani önceki bir rekoru geçmeye çalışmadık. 751 öğrenci bu sembolü yaptılar." dedi.
Kural, rekorun kabul görmesini bekleyeceklerini belirterek, "En az 10 gün boyunca üzerinde çalışacağız. Dosyamızı bir doktora tezi gibi hazırlayıp, Guinness'e göndereceğiz. Sorulan sorulara cevap vereceğiz, onlar da 5 gün içerisinde bir karara bağlıyor. Bu genelde olumlu oluyor, biz de bu konuda tecrübeliyiz. Dilerim iyi bir sonuç alırız." diye konuştu.