Denizle Doğanın Buluştuğu Yarımada: Tisan
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tisan'ın genel görüntüsü Sahilde denize giren vatandaşlar Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük ile röportaj Denizle doğanın buluştuğu yarımada: Tisan Kendisine has doğal coğrafik yapısıyla dikkati çeken Tisan Yarımadası, yeşil doğa arasında saklı kalmış turkuaz renkli deniziyle öne çıkıyor.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Tisan'ın genel görüntüsü
Sahilde denize giren vatandaşlar
Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük ile röportaj Denizle doğanın buluştuğu yarımada: Tisan
Kendisine has doğal coğrafik yapısıyla dikkati çeken Tisan Yarımadası, yeşil doğa arasında saklı kalmış turkuaz renkli deniziyle öne çıkıyor.
Kıbrıs Barış Harekatı sırasında helikopterle bölgeden geçen bir albay tarafından keşfedilen Mersin'deki Tisan Yarımadası, yeşil doğa arasında gizli kalmış turkuaz renkli deniziyle, bayram tatilini geçirmek isteyenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi'ne 17 kilometre mesafedeki Tisan, bölgenin deniz turizmi anlamında öne çıkan mekanlarının başında geliyor.
Kendisine has doğal coğrafik yapısıyla yarımada konumunda olan Tisan, doğu ve batı olmak üzere turkuaz renkli iki koyunda denize girmek isteyenleri ağırlarken, tatilcilere, yüzerek gidip gelebilecekleri mesafede de iki ada sunuyor.
Tisan Yarımadası, yeşil bitki örtüsüne sahip yüksek bir tepe aşılarak ulaşılması nedeniyle "gizli cennet" olarak da anılırken, sahil kenarına kurulu beyaz evleriyle de Muğla'nın Bodrum ilçesini anımsatıyor.
Yarımadada, konaklamak isteyenler için kiralık evler bulunurken, bölgeyi keşfetmek isteyenler için de tekne turları düzenleniyor.
Kıbrıs Barış Harekatı sırasında helikopterle bölgeden geçen bir albay tarafından keşfedildiği bilinen Tisan, bu kişi ve arkadaşları tarafından kurulan kooperatifle yerleşime açılırken, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste de ev sahipliği yapıyor.
Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük, Tisan'ın, dünyanın en güzel koyları arasında yer aldığını belirterek, burada aynı zamanda bir antik kentin kalıntılarının yer aldığını anlattı.
Bölgenin, milattan önce 7. yüzyılda kurulan bir Yunan kolonisine de ev sahipliği yaptığını vurgulayan Küçük, şöyle konuştu:
"Tisan, doğal güzelliklerinin yanı sıra antik kalıntılarıyla da ön plana çıkıyor. Burası, sessizliği, doğayı, denizi ve tarihi sevenler için güzel bir mekan olarak ilk sırada tercih ediliyor. Çakıl taşlarının bile metrelerce uzaktan görülebildiği koy, son yıllarda dalgıçların da ilgi odağı haline de geldi. Tisan, bizim için adeta cennetten bir parça. Çok az kişinin bildiği bu güzel yeri dünyaya duyurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Tatilini böyle eşsiz bir yerde geçirmek isteyenleri de bekliyoruz."