Bursa'da Kültür Sanat
Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Sara'yı Evlendirmek", "Karıncalar" ve "Puntila Ağa ve Uşağı Matti" oyunlarını sanatseverler ile buluşturacak.
Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Sara'yı Evlendirmek", "Karıncalar" ve "Puntila Ağa ve Uşağı Matti" oyunlarını sanatseverler ile buluşturacak.
Sam Bobrick'in yazdığı, Eylül Aktürk'ün Türkçeye çevirdiği ve BDT tarafından sahneye uyarlanan "Sara'yı Evlendirmek" eserini Murat Sarı yönetiyor. Eserin ışık tasarımı Ali Karaman, dekoru Murat Gülmez, kostümleri Funda Çebi, müzikleri de Cem İdiz'e ait.
ƒDemet Oran, Kemal Okur, Arzu Tan Bayraktutan, Nazlı Ceren Argon ve Nurettin Örük'ün rol aldığı oyunda, hayatını kariyerine adamış başarılı avukat Sara'nın, kuzeni Martha tarafından sıra dışı ve biraz da çılgınca yöntemlerle evlendirilme çabası anlatılıyor. Oyunda, aşk ve evlilik kavramları da samimi dille irdeleniyor.
Oyun, Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde (AVP) bugün ve yarın saat 20.00'de, 20 Ocak Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde sahnelenecek.
Karıncalar
John Steinbeck ile Boris Vian'ın yazdığı, Ülkü Tamer'in çevirdiği ve Gökhan Aktemur'un oyunlaştırdığı "Karıncalar"ı ise Halil Akarsu yönetiyor. Oyunun dekorunu ve kostüm tasarımlarını Özge Akarsu, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.
Kamil Korunan, Cansu Yılmaz, Salih Salcan ve Ali Bircan Teke'nin rol aldığı oyunda, hiç bilmediği topraklara, tanımadığı insanları öldürmeye giden ve savaşın tam ortasında çırpınışlarının son bulmasını bekleyen bir askerin durumu izleyiciye aktarılıyor.
Oyun, bugün, yarın ve 20 Ocak Cumartesi günü saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak.
Puntila Ağa ve Uşağı Matti
Bertolt Brecht'in yazdığı ve Yılmaz Onay'ın Türkçeye çevirdiği "Puntila Ağa ve Uşağı Matti" oyununu Ümit Aydoğdu yönetiyor. Eserin ışık tasarımı Yüksel Aymaz, dekoru Seyhan Kırca, kostümleri Funda Çebi, müzikleri de Oktay Köseoğlu'na ait.
Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Levent Uzunbilek ve Cenk Turan'ın da aralarında bulunduğu oyuncuların rol aldığı oyunda, kapitalist düzende iyilik ve duygusallığın çoğu kez insanı yıkıma götürdüğü, kötülük ve acımasızlığın ayakta kalmayı sağlayan bir zorunluluk olduğu anlatılıyor.
Oyunda ayıkken akılcı ve ferman dinlemeyen, sarhoşken tam tersi duruma gelen bir toprak ağası Puntila Ağa'nın öyküsü ele alınıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 23 ve 24 Ocak'ta saat 20.00'de sahneye konulacak.
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu
Şehir Tiyatrosu ise J. P. Sartre'ın yazdığı ve Altuğ Görgü'nün yönettiği "Troyalı Kadınlar" oyununu sahneleyecek. Oyunun şiirleri Füruğ Ferruhzad'ın imzasını taşıyor.
Oyunda, yaklaşık 10 yıl sürdüğü tahmin edilen Truva Savaşı'nın ardından yaşanan olaylar ele alınıyor. Troya Atı'nın şehre sokulmasıyla Troya halkının büyük bir kırımla karşı karşıya kalması, erkeklerin katledilmesi sonucu geriye kalan kadınların Yunanistan'a götürülmek üzere tutsak edilmesi anlatılıyor.
Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde (TKM) yarın saat 20.00'de, 20 Ocak Cumartesi günü de 14.00'te sahneye konulacak.