Haberler

Bolu İli Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında "Bolu İli Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı" toplantısı düzenlendi.

Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında "Bolu İli Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı" toplantısı düzenlendi.

Bolu Valiliği Yedigöller Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Aydın Baruş, vali yardımcıları Ayhan Kartlı ile Mustafa Özsoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, kaymakamlar, Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, turizm sektörü temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Vali Baruş, eylem planı konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere toplandıklarını belirterek, şunları söyledi: "Doğa turizmi kapsamında 2015 yılında önemli çalışmalar yapıldı ve bu çalışmaların 2016 yılında da yoğun bir şekilde sürecek. 2016 yılındaki çalışmalarımızı daha vizyoner bir bakışla planlamayı düşünüyoruz Bolu'daki turizm potansiyelinin değerlendirilmesi anlamındaki en önemli başlıklarından birisi doğa turizmi. Biz Bolu olarak, özet verilerle ifade etmek gerekirse; 14 tane doğal göl, 147 gölet, 320 civarında yayla, 1 milli park, 9 tane tabiat parkı, 3 tabiat koruma alanı, 2 orman içi dinlenme alanı, 3 yaban hayatı geliştirme sahası, 2 sulak alan, 3 örnek av sahası ve 1 devlet avlağı bulunan bir il olarak, doğa turizmi için çok önemli bir potansiyele sahibiz."

Bolu'daki turizm tesisleri hakkında da bilgi veren Vali Baruş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimizde 22'si turizm işletme belgeli 78'i ise mahalli idareler ruhsatlı olmak üzere toplam 100 tesisimiz var, turizme hizmet veren. Bu turizm belgeli tesislerimizde 3 bin 667 yatak, mahalli idareler belgeli tesislerimizde 4 bin 158 yatak kapasitesi olmak üzere toplam 7 bin 825 yatak kapasitemiz var. Yatırımı devam eden yatırım belgeli tesislerle birlikte 1736 daha bu varlığa eklenecek ve yaklaşık 10 bin yatak kapasitesine kavuşmuş olacağız ki bu Bolu çapındaki bir il için önemli bir kapasitedir. Doluluk oranlarını artırmamız gerekiyor ki verimli işletmecilik yapalım. Vatandaşlarımız da bu verimdeki katma değerden istifade etsin."

Karaağaç ise Bolu genelinde bulunan milli parklarda, sulak alanlarında, koruma alanlarında, yaban hayatı geliştirme sahalarında taslak olarak hazırlanan eylem planı çerçevecinde yapılacak faaliyetleri anlattı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat
ABD ve İngiltere'nin ardından Fransa'dan da onay çıktı: Ukrayna füzelerimizi kullanabilir

Batı, topyekun Putin'e savaş açıyor! Bir ülke daha Ukrayna'ya izin verdi

20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title