Haberler
İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Duyduklarına dayanamadı! Gazinin gözyaşlarına boğulduğu anlar

Gazinin gözyaşlarına boğulduğu anlar

''Bizden ve Onlardan 26'' Sergisi

''Bizden ve Onlardan 26'' Sergisi
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tem Sanat Galerisi, Türk sanatçılarını, dört kıtadan on beş yabancı ülke sanatçısıyla bir araya getiriyor.

(ULUSLARARASI ORİJİNAL SANATSAL BASKILAR SERGİSİ)

Çeyrek asrı geride bırakan Tem Sanat Galerisi, gelenek haline getirdiği "Bizden ve Onlardan 26" adlı uluslararası orijinal sanatsal baskı sergisinde, 3 Mayıs – 16 Haziran 2012 tarihlerinde Türk sanatçılarını, dört kıtadan on beş yabancı ülke sanatçısıyla bir araya getiriyor. Tüm güçlüklerine rağmen, bu kültür hizmetini yirmi altı yıldır yapmanın gururunu, şevkini yaşıyor.

"Bizden ve Onlardan 26" kapsamında, sanatseverler, dünya çağdaş sanatının usta isimlerinden Alecos Fassianos, Yuri Kuper, Paul Jenkins, Arthur Luiz Piza, Chu The Chun, ile şimdi hayatta olmayan Salvador Dali, André Masson, René Carcan, Pierre Yves Tremois gibi sanat tarihinde yer almış çok ünlü sanatçıların yapıtlarını da izleme şansına sahip olacaklar. Ayrıca sergiyi gezenler, Tem Sanat Galerisi'nin büyük fedakarlıklarla bir araya getirdiği elli iki Türk ve kırk beş yabancı sanatçının yapıtlarında çeşitli eğilimleri, gelişmeleri izleyebilme, uygulanan yeni ve değişik tekniklerden bilgi edinme ve en az bunlar kadar önemli, Türk ve yabancı sanatçılar, aynı sergide birlikte görüldüğünden, karşılaştırma fırsatını bulabilecekler. Gravür, litografi, tahtabaskı, linolium, carborandum, monotip, vb. teknikler kullanılarak hazırlanan bu orijinal sanatsal baskılarda hem Türk sanatçılarının eriştikleri ustalıklı düzey, hem de yabancı sanatçıların deneyimli yaklaşımları izleyicilere, tarihi çok eskilere dayanan bu resim sanatının bugünü hakkında sağlıklı bilgiler verecek.

Sergide Türkiye'den Güler Akalan, Cihat Aral, Gülden Artun, Asım İşler, Mustafa Aslıer, Atilla Atar, Nükhet Atar, Yusuf Ziya Aygen, Ferruh Başağa, Aliye Berger, Sabri Berkel, Aylin Beyoğlu, Zahit Büyükişleyen, Adnan Çoker, Deniz Dalman, Gonca İlbeyi Demir, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Talat Enlil, Devrim Erbil, Hayri Esmer, Zeki Fındıkoğlu, Şakir Gökçebağ, Gündüz Gölönü, Mehmet Güler, Mehmet Güleryüz, Selma Gürbüz, Güngör İblikçi, Mürşide İçmeli, Ergin İnan, Ayşegül İzer, Semih Kaplan, Devabil Kara, Erdal Kara, Fevzi Karakoç, Demir Kardaş, Fethi Kayaalp, Emin Koç, Gürkan Coşkun (Komet), Mehmet Koyunoğlu, Musa Köksal, Erdal Kuruzu, Mustafa Küçüköner, Ali Can Metin, Hayati Misman, İrfan Okan, Nur Özalp, Hasan Pekmezci, Gazi Sansoy, Hale Sontaş, Süleyman Saim Tekcan, Sema Ilgaz Temel, Bilgehan Uzuner'in yapıtları sergileniyor.

Yurtdışından ise Paul Jenkins (A.B.D.), Ulle Huth (Almanya), Hubert Sommerauer (Avusturya), Davoud Emdadian (Azerbeycan), René Carcan (Belçika), Arthur Luiz Piza (Brezilya), Chu The Chun (Çin), Bernard Alligand, André Bongibault, Gilou Brillant, Thierry Buisson, Donatella, Georges Dussau, Bernard Galland, Alexis Gorodine, Abraham Hadad, Hratchya, Eric Levesque, Anne Marmonier, André Masson, Munch, Jacques Poli, Michel Potier, Michel Raby, Pierre-Yves Trémois, Dominique Vallet, Georges Vial (Fransa), Serge Helenon (Guadeloupe), Elie Abrahamİ (İran), Salvador Dali (İspanya), Doron Elia (İsrail), Miharu Shiota (Japonya), Yuri Kuper (Rusya), Tasa Charokopou, Florance Christaki, Nikos Desekopoulos, Alecos Fassianos, Christos Gkaltemis, Voula Moulou-douli, Giorgos Pallis, Pino Pandolfini, Christos Santamouris, Roubina Sarelakou, Mary Schina, Nikos Stavrakantonakis'in (Yunanistan) eserleri izlenecektir.

Çağdaş sanatı yakından tanımak isteyen ülkemizde, Tem Sanat Galerisi'nin iki yüz küsur eser sunduğu bu sergi, sanatseverler için gerçek bir sanat şöleni niteliğinde. Yapıtların orijinal olma niteliği yanında fiyatlarının çok uygun olması, erişilmesi zor sanatçıların eserlerine sahip olmayı da kolaylaştırıyor. Özetle, düşük bir bütçe ile uluslararası bir koleksiyon yapma imkanı sağlayan bir sergi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat
title