Haberler

Bir Yastık Hikayesi" Sergisi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sergide, Dilek Hanif, Cemil İpekçi, Sadık Kızılağaç, Yıldırım Mayruk, Faruk Saraç, Barbaros Şansal ve Zuhal Yorgancıoğlu gibi ünlü modacıların değişik temalı yastık tasarımları yer aldı Açık artırmayla satışa sunulan 11 yastıktan elde edilen gelir, eğitime destek için bağışlandı.

Singer'in, Türkiye'deki 110. yılı dolayısıyla gerçekleştirdiği "Bir Yastık Hikayesi" konulu sergide, ünlü modacıların tasarımları da yer aldı.

Sergiyle ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre,  dünyaca ünlü markalar ile Anadolu'nun geleneksel uzun yastıklarının yeniden yorumlandığı sergi, Türkiye'nin en ünlü 11 moda tasarımcısını bir araya getirdi. Özel yastık tasarımlarının tanıtımı ve satışı için düzenlenen organizasyonda, 11 yastık açık artırmayla satışa sunuldu. Elde edilen gelir, eğitime destek için bağışlandı.

Sergide, Muzaffer Çaha, Hakan Elyaban, Ahmet Eraslan, Vural Gökçaylı, Dilek Hanif, Cemil İpekçi, Sadık Kızılağaç, Yıldırım Mayruk, Faruk Saraç, Barbaros Şansal ve Zuhal Yorgancıoğlu gibi modacıların hazırladığı yastık tasarımları da yer aldı.

Muzaffer Çaha, "Yin ve yang", Hakan Elyaban "Aşkın sembolü gül", Ahmet Eraslan, "Gül ve diken", Vural Gökçaylı, aşkın ve ölümsüzlüğün adı olarak tanımladığı "Lale", Dilek Hanif, dantel temalı yastık tasarımlarıyla sergiye katılırken, Sadık Kızılağaç ise tasarımında, "Bir yastığa baş koymak için atılan ilk adımı" gelin ve damat figürleriyle anlattı.

Yıldırım Mayruk'un, kadın vücudu şeklinde tasarladığı yastık ise serginin en özel çalışmaları arasında yer aldı.  Sergide, Zuhal Yorgancıoğlu'nun aşkı sarmaşık motifleriyle işlediği yastık ile Faruk Saraç'ın galaksi ve yıldızlarla kozmoz tasarımları da öne çıktı.

Açıklamada, dikenli tellere takılan kuş tüyleri tasarımıyla sergiye katılan modacı Barbaros Şansal'ın, "Etrafımıza örülü dikenli tellerden, kafeslerden kurtulmanın ve tüm değer sistemlerini aşmanın yolunu aramak, belki çok daha zahmetli, kan ve ter dökmeyi gerektiriyor" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Birçok kültürde farklı anlamlar taşıyan "Lotus" motifli çalışmasıyla sergiye katılan Cemil İpekçi de kayıp bir uygarlıkta su yüzüne çıkıp, insanlık tarihinin önemli bir simgesi halini alan içsel arınmanın ve saflığın temsili lotusun, tüm değişen değerler rüzgarına maruz kalsa da kendini korumayı başardığını belirterek, "Binlerce yıllık geleneksel, kültürel ve ezoterik anlamların dinginliğinde yeni sabahlara uyanmanın ve lotusun düşsel zenginliğine 'günaydın' diyebilmenin hazzını tasarımıma taşıdım" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat
title
Close