Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Baraj Yapımında Keşfedilen Güzellik "Tatlıca Şelaleleri"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Erfelek ilçesinde, baraj yapımı sırasında keşfedilen ''Tatlıca şelaleleri'' doğa tutkunlarının en uğrak mekanlarından biri haline geldi Erfelek Belediye Başkanı Şimşek: ''Tatlıca, ...

SELMA KOCABAŞ - Sinop'un Erfelek ilçesinde, baraj yapımı sırasında Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince keşfedilen "Tatlıca şelaleleri", 2 kilometre uzunluğunda 28 ayrı şelalenin birbirine dökülmesinden oluşuyor. Dünyanın en güzel mekanlarından biri olma yolunda ilerleyen Tatlıca, doğa tutkunları için de vazgeçilmez uğrak alanlarının başında geliyor.

Özellikle ilkbahar ve sonbaharda çeşit çeşit renk cümbüşüne bürünen Tatlıca şelaleleri, 2 kilometre uzunluğundaki 28 ayrı şelalede yürüyüş parkurları, tahta köprü ve merdivenleri, halatla çıkılan noktalarıyla konuklarına farklı sürprizler sunuyor.

Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tatlıca takım şelalelerinin ilçenin kaderini değiştirdiğini söyledi.

Tatlıca'nın, daha önce birkaç köylü tarafından sadece ön kısımlarının bilindiğini, diğer şelalelerin de 1997 yılında yapımına DSİ tarafından başlanılan baraj yapımı sırasında keşfedildiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Tatlıca, 2 kilometre uzunluğunda 28 ayrı şelaleden oluşuyor. Bunların hepsi birbirine dökülüyor. Baraj yapımında  ulaşılamayan bölümlerinin de keşfedilmesiyle, ilçenin sembolü haline geldi. Şu anda restore ettiğimiz değirmeni de gelen ziyaretçilerin hizmetine açtık. Kayıtlı ziyaretçi sayısı her geçen yıl katlanarak artırıyor. 2000 yılında Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından kontrolü belediyemize verildi. Buraya geçen yıl 65 bin, bu yıl ise şimdiye kadar 100 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Burası keşfedilmeden önce birkaç köyün vatandaşlarından başka bilinmezdi. Yapılan çalışmalarla ulaşılabilen şelaleler, adeta bir saklı dünya gibi. Burayı Sinop ve Türkiye'nin sembolleri arasına sokmayı düşünüyoruz."

Doğal hali korunmaya çalışılıyor

Şimşek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül öncülüğünde, ilçede şelalelerle ilgili bir dernek kurulduğunu kaydetti.

Daha sonra Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle, bir çalışma yaptıklarını dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

"Şelalelere ulaşmak için merdiven ve halatlarla ulaşılabilecek düzenleme yaptık. Bu doğal güzelliği bozacak bir şey yapmak istemiyoruz. Şu haliyle korumaya çalışıyoruz. Her yıl ziyaretçilerimizin sayısı artıyor. Kamu kurumları ile okullardan gelen öğrenciler hariç, giriş için cüzi bir ücret alıyoruz. Dağcılık kulüpleri ve doğa sporlarıyla uğraşanlar burada kamplar yapmaya başladı. Burası doğa sporları merkezi olma yolunda hızla yol kat ediyor. İnşallah burasını dünyaya tanıtırız ve gereken ilgiyi görmesine sebep oluruz."

Şimşek, bu güzelliğin dünyayla paylaşılması gerektiğini ifade ederek, bütün doğa tutkunlarını ilçeye davet ettiğini sözlerine ekledi. - Sinop

Kaynak: AA / Kültür Sanat
title