Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Görüntü Türkiye'den! Yolun ortasında donan at, kaskatı kesildi

At donduran soğuk

Babasından Öğrendiği Bağlama İmalatçılığını Sürdürmeye Çalışıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babasından öğrendiği bağlama imalatçılığını sürdürmeye çalışıyor Tunceli'de babasından öğrendiği ve 35 yıldır yaptığı bağlamaya hem yurt içine, hem de yurt dışından gelenlere satıyorTUNCELİ - Tunceli'de babasından öğrendiği bağlama ustalığını sürdüren 59 yaşındaki Hüsnü Güngör, yaptığı...

Babasından öğrendiği bağlama imalatçılığını sürdürmeye çalışıyor

Tunceli'de babasından öğrendiği ve 35 yıldır yaptığı bağlamaya hem yurt içine, hem de yurt dışından gelenlere satıyor

TUNCELİ - Tunceli'de babasından öğrendiği bağlama ustalığını sürdüren 59 yaşındaki Hüsnü Güngör, yaptığı bağlamaları yurt için ve yurt dışından gelenlere satıyor. Kendi oğluna da mesleğini öğreten Güngör, oğlunun başka işi olduğu için kendi yanında çalışmadığını ama kurs açarak başkalarına bu mesleği öğretmek istediğini aktardı.

1978 yılında Pülümür'de babasının yanında öğrendiği bağlama yapımını devam ettiren ve 25 yıl önce kendi dükkanını açarak sürdüren Hüsnü Güngör, ülke genelinde bir çok ilden aldığı siparişlerin yanı sıra, yurt dışından gelen vatandaşların ilgisi gösterdiğini söyledi.

Modern yaşama rağmen bağlamaya ilgi duymalarının, kültürlerini yaşatmalarının çok anlamlı olduğunu belirten Güngör,"35 yıldır Tunceli'de bağlama imalatı, tamiratı yapıyorum. Keman da yapmaya başladım. Bizim örf adetlerimize ait kopuz dediğimiz 3 telli bağlama üzerine çalışıyorum. Babamda bağlama yapıyordu. Oradan devam ediyorum. Benim de bir çocuğum var bağlama yapmayı biliyor ama başka bir iş yaptığı için şuan yanıma gelemiyor. Bağlamayı burada üretip sattığımız gibi yurt dışına da satışlarımız oluyor. Gelen arkadaşlarımız oluyor buralı olanlar var yabancı olanlar oluyor. Bağlamalarımızı beğenip alıyorlar. Burası nemli bir bölge olmadığı için bağlamalarımızın sesleri oldukça iyi"dedi.

Süreç güzel olursa bölgeye insanların daha fazla gelebileceğini aktaran Güngör;"Burası coğrafi olarak sevilen bir yer. Doğasıyla, suyuyla, her şeyiyle beğenilen bir il. Ama ortam böyle olunca insanlar gelmeye çekinir. İnşallah ortam düzelir bizler de gelen misafirlerimiz de rahat eder"diye konuştu.

İlin kültürüne, tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Tunceli'ye gelen devlet büyüklerine de üzerinde "Tunceli hatırası" yazılı özel bağlamalar hediye edeceklerini belirten Güngör, desteklenmeleri halinde kurslar açarak bu mesleğin yok olmaması için gençlere bağlama yapım kursu vermek istediklerini de sözlerine ekledi.

Babasından Öğrendiği Bağlama İmalatçılığını Sürdürmeye Çalışıyor
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat
title