Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali Başladı
Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı Sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü'nün kurulu olduğu Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali'nin ilk gününde Ayna Grubu'ndan Erhan Güleryüz...
Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı
Sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü'nün kurulu olduğu Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali'nin ilk gününde Ayna Grubu'ndan Erhan Güleryüz sahne aldı
KONYA - Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde, bu yıl 8'incisi düzenlenen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı.
Yönetmen Mehmet Taşdiken öncülüğünde kurulan ve bir grup sanatçı tarafından 'gönüllülük projesi' olarak başlatılan, Anadolu mimarisi olarak inşa edilen ve sanatçılara ait kerpiç evlerin oluşturulduğu Sonsuz Şükran Köyü'nün kurulu olduğu Çavuş Mahallesi'nde başlayan etkinlik, yörede büyük bir coşkuya sahne oldu. Sonsuz Şükran Köyü'nün kurucusu ve Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, her yıl bu tarihlerde Anadolu'daki en büyük sanatçı buluşmasını gerçekleştirdiklerini, artık tüm basın, sosyal medya ve televizyonların da 'Sonsuz Şükran Köyü ve Anadolu'ya Şükran Buluşmaları' denildiğinde, bunu böyle yazıp konuşmaya başladığını, Anadolu topraklarında böyle bir köyde bu etkinlikleri gerçekleştirmenin kendilerini de onurlandırdığını söyledi. Köyde bu yıl düzenlenen kültür ve sanat buluşmasında, sanatın her alanında etkinliklerin yapılacağını anlatan Taşdiken, festivalin bu yılki ana konusunu ise film müziklerinin oluşturacağını belirtti.
Sanatçıların para almadan geldiği tek festival
Sonsuz Şükran Köyü'ndeki festivale gelen sanatçıların beş kuruş para almadan etkinliğe katılıp konserler verdiğini, sanatını icra ettiğini anlatan Taşdiken, şöyle devam etti: "8 yıldan beri de kimlerin geldiğini gördünüz. Türkiye'de nerede ise sanat dünyasının çok önemli isimleri geldi, bundan sonra da gelmeye devam edecekler ve her gelen inanın buraya size çarpılarak gidiyorlar, çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Her gelen, bu topraklardan, bu insanlardan bakkala geldiği zaman yaptığı alışverişten yolda giderken sizin verdiğiniz selamlardan inanılmaz şekilde etkileniyorlar ve bunları da her gittikleri yerde, her ortamda ifade ediyorlar. Biz de doğduğumuz topraklara bir çeşit katkı yapmaya, hizmet yapmaya devam edeceğiz inşallah. Bu sene iki önemli şey yapıyoruz; ilk defa Anadolu'dan büyük şükran ödülü veriyoruz, bu ödül herhangi palyatif bir jürinin, sembolik, kayırmacı bir düşünceyle yaptığı bir iş değil, bundan sonra 150 tane sanatçının bir araya gelerek, her sanat dalından insanın bir araya gelerek seçtiği bir isim Anadolu'dan büyük şükran ödülü alacak. Göreceksiniz 5 yıl sonra Türkiye'nin en itibarlı ödülü olacak bu ödül, sanat dünyasının oskarı olacak bu ödül. Çünkü içinde samimiyet var, içinde objektiflik var, gerçekçilik var, kayırmacılık yok, politik bir yaklaşım yok, içinde başka türlü niyetler yok, tamamen kim hangi sanat dalında Türkiye'nin bir değeri ise ona verilecek bu ödül. Bu sene bu ödülü ilk defa ihdas ediyoruz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile de işbirliği halinde film müzikleri dalında vermeye karar verdik ve film müziklerinde müzisyen Cahit Berkay'a Anadolu'dan büyük şükran ödülü vereceğiz" şeklinde konuştu.
Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin de, konuşmasında, kendi memleketinde Sonsuz Şükran Köyü'nü kurduğu için Mehmet Taşdiken'e teşekkür etti. İlçe Kaymakamı Emre Zeyrek ise, projenin güzel bir proje olduğunu düşündüğünü dile getirerek, "Geçmişle gelecek arasında bağ kuracağını, fakat aynı zamanda geçmişin değerlerini unutturmayacağını, geçmişteki evlerimizin yaşamak ve huzur bulmak için ne kadar güzel şekilde donatıldığını orada dolaştığımızda görüyoruz" diye konuştu.
Konuşmalar sonrasında, Ayna Grubu'ndan ünlü sanatçı Erhan Güleryüz konser programında seslendirdiği eserleriyle hayranlarını coştururken, sahneye çıkan müzisyen Bayhan Gürhan da farklı yorumuyla ve bazı sanatçılarla düet yaparak eserler seslendirdi.
Festival kapsamında, meydan sohbetleri ve söyleşiler ile köylülerle sohbet odası sohbetleri de gerçekleştirilirken, "Dünden bugüne köy kültürü" konuşuldu, Çavuş Mahallesi meydanındaki açık alanda "Bizim Eller Filmi" gösterildi. Sanatçıların sergilenen fotoğraf ve çalışmaları da alanda katılımcıların beğenisine sunuldu.