Abis ve Abdurrahman Tarıkçı
Gelenek, kültür köklerini günümüz sanatı ile bağlayan ve bu yolla halkın hafızasını oluşturan en önemli hazinedir.
Geleneği keşfi ve ileriye sağlıklı bir şekilde aktarımı, geleceği tutarlı bir zemin üzerine kurabilmek için çok önemli bir aşamadır. Anadolu'nun müzik geleneği binlerce yıllara dayalı geçmişi ve zenginliği ile geleceğin sanatını oluşturmak adına dünya kültürünün en önemli kaynaklarından biridir. Bu konserlerin amacı değişik müzik türlerinde, Anadolu'yu düşleyerek kendi geleneğini oluşturmuş müzisyenler ile birlikte bir hafıza tazelemesi gerçekleştirebilmek ve geleceği hayal edebilmektir. Katılımcı toplulukların 50. yılında kendi güçlü geleneğini oluşturabilmiş ODTÜ-Türk Halk Bilimi Topluluğu içinde faaliyet göstermiş müzisyenlerden oluşması da bu hayalin gerçekleşme umudunu güçlendirmektedir.
Bu konserlerin ilk ayağında geleneğe dair arayışları ile ABİS topluluğu ve bestecilik, şeflik gibi pek çok yeteneği kişiliğinde birleştirerek geleneksel müzik dünyasının son 15 yılında kalıcı izler bırakmış olan Abdurrahman Tarikçi sahne alacaktır.
ABİS…
Müzik düşünceleri ile geçen yılları hafızalarında saklayan Miase Bayramoğlu, Selda Emre Aydıngöz, İsmet Karadeniz ve Cenk Güray zihinlerinin loş derinliklerinde unuttukları, belki de kaybettikleri bir "sesi" arıyorlar...O ses zaman içinde yitirilen pek çok şeyi anlatıyor, içlerinde ve dışlarında... O sesi bulamayacaklarını biliyorlar ama arayış ve yolculuklar devam ediyor...Bu umutsuz uğraştaki hikâyeler anlattıkları, iç burksa da gerçek hikayeler...ABİS'in tek iddiası "kendi" olmak, kendini anlatmak ve geçmişe dair hatırladıklarını bugüne aktarmak… O yüzden kendi gibi ve bütün... ABİS…
Selda Emre Aydıngöz-Klasik Kemençe
Miase Bayramoğlu-Ney
İsmet Karadeniz-Perdesiz gitar, bağlama, yaylı tanbur
Cenk Güray-Divan sazı, perdesiz bağlama
Konuk icracı: Erdem Şimşek-Bağlama
Dr. Abdurrahman Tarikci…
1977 yılında Yozgat'da doğdu. 1998 yılında ODTÜ Fizik Öğretmenliğini bitirdi. 2002 yılında yine ODTÜ Fizik'te master programını tamamlayarak 2010 yılında ODTÜ Fizik'te doktor ünvanını aldı. 1996'da "ODTÜ Caz Günleri"nde, 1997-1998'de "Akbank Caz Festivali"nde, yine 1998'de "Ankara Müzik Festivali" gibi çeşitli sahne performanslarının yanı sıra TRT'de yayınlanan "Türkü Türkü Türkiyem", "Bir Nefes Anadolu", "Üçü Bir Yerde", "Bergüzar", "Dembudem", "Tatlı Dile Güler Yüze", "Balkan Havası" gibi birçok televizyon programında bas gitar ve bas bağlama icracısı olarak yer aldı. Birçok grup ve müzisyene eşlik edip Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde konserler verdi. Tiyatro, dizi ve reklam müzikleri yaptı. Sayısız albümde bas gitar ve bağlama çaldı. 2003 yılından beri sahibi olduğu Stüdyo Tını'da tonmaisterlik ve aranjörlük yapıyor.
Tarih: 22 Temmuz Cuma 20:30
Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi Açık Hava Sahnesi
Karanfil Sokak No:58 Kızılay/Ankara
Bilet rezervasyon: 0312 417 56 59
Bilet satış noktaları: Mybilet, İmge Kitapevi, Aylak Madam, Nefes, Fikrim, Eskiyeni, Su'dem ve Piraye Kafe