Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

20 ilde daha okullar tatil edildi

20 ilde daha okullar tatil edildi

50 Bin Toplu İğne Kullanarak Maden Ocağı ve İşçileri Resmetti

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, 50 bin toplu iğne kullanılarak maden ocağı ve madenciler tuvale resmedildi.

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Tuncay Yurtsever, toplu iğneyle yaptığı eserlerle adeta insan sabrının sınırlarını zorluyor. 2004 yılında toplu iğneler ile resim yapmaya başlayan sanatçının ilk eseri bir Atatürk portresi oldu.

Sanatçı, yaptığı eser beğeni alınca bu yöntemle çalışmaya devam ederek şimdiye kadar 100'e yakın toplu iğneyle eser üretti.

Mayıs ayında Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında 301 kişinin hayatını kaybetmesiyle büyük üzüntü yaşayan sanatçı, bu durumu toplu iğneyle resmetmeye karar verdi.

Mayıs ayında başlayan toplu iğneyle tablo çalışması, yaklaşık dört ay sürdü. Eylül ayında 50 bin iğneyle tamamlanan eserin içeriğinde ise maden ocağı, maden işçileri ile madenciler için hazırlanan ve üzerinde ekmek, domates gibi yiyeceklerin olduğu figürler yer alıyor.

Yaptığı tablo hakkında AA muhabirine bilgi veren Yurtsever, tabloya başlamadan önce toplu iğneleri tek tek boyayarak resme hazırladığını söyledi.

Tablolarında hiç çizim yapmadığını ve iğneleri tek tek naklettiğini ifade eden Yurtsever, "Soma olayları başladığı zaman herkes gibi ben de çok etkilendim. Etkimi resimde göstermek istedim. Karanlık bir mantar üzerine işledim. Bir matem havası oluşturmak istedim" dedi.

Tablonun içeriğinden de bahseden Yurtsever, şöyle konuştu:

"Yaklaşık dört ayda tamamladığım tabloda, madencinin madene girişi, kazması ve kömür çıkartması yer alıyor. Tabloda bir de yemek yemeleri için bir masa ve masanın üzerinde ekmek, domates gibi yiyecekler bulunuyor. Tablonun ortasında duran baret ise göçüp gidenlerden bize hatıra. Resimde 50 binden fazla iğne kullandım."

Yurtsever, 50 bin iğne kullanarak yaptığı tablosunu ilçede sergilemeye başladığını, sergilerinin ardından eserin Zonguldak'tan gelen talep üzerine müzeye bağışlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat
title