Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Milyonların gözü bu toplantıda: Bakan asgari ücret için tarih verdi

Bakan Işıkhan asgari ücret için tarih verdi: İşte masadaki rakamlar

34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Senarist ve yazar Leyla İpekçi, Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ işbirliğiyle gerçekleştirilen "34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"ndaki "Ramazan Sohbetleri" etkinliklerinin son konuğu oldu.

Senarist ve yazar Leyla İpekçi, Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ işbirliğiyle gerçekleştirilen "34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"ndaki "Ramazan Sohbetleri" etkinliklerinin son konuğu oldu.

Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde gerçekleşen etkinlikte kitap fuarlarının önemine vurgu yapan İpekçi, ilk kitabının 17 yıl önce yayımlandığını belirtti.

İpekçi, şehirden uzaklaştıkça, kitaptan da uzaklaşıldığını dile getirerek, "Kitabın tozundan, kokusundan, dokusundan uzaklaştık. Artık sanal alemler, çok fazla mekana izin vermeden, bizim okuma duygumuzu tatmin ediyor. Bunun iyi tarafı, kötü tarafı tartışılır. Zamanın ruhuna çok direnilemiyor" dedi.

Güzellik ve güzelleşme kavramlarına da değinen İpekçi, şunları kaydetti:

"Güzelliği, kendimize mal ettiren bir düzenin içinde, birlikte güzelleşebilmenin sınırlarını yeniden çizebiliyoruz. Çizmemiz gerekiyor, böyle günlerde. Bunu hayatımızın her anına yayabilirsek, içten dışa, halka halka, hep birlikte, bir güzellik medeniyeti kurma yolunda bir adım atabiliriz diye düşünüyorum. Bunun için hiçbir zaman geç değil ama memleketimizde siyasetin de çok sert olması sebebiyle, bir araya geldiğimizde güzelleşmek yerine, daha fazla nefret ve öfkeleri büyütüyoruz, büyüttük. Bu tuzaklara her seferinde düştük, düşüyoruz ister istemez."

Leyla İpekçi, güzelleşmenin ve güzel olmanın, merhamet, iyilik, vericilik, gibi kavramlarla beslenen bir nitelik olduğuna dikkati çekerek, "Bir araya geldiğimizde, taraftarlık, sen-ben davaları, davacılık, bizi gerçekten yerimizden ediyor. Nefsimize zulmetmeye başlıyoruz. O zaman da bizi güzel gösteren aynalarda, büyük bir zulüm içinde, kendi nefsimize zulmederek, birlikte çirkinleşiyoruz. Mesele güzel insan olmaksa ve bunu bir medeniyet meselesi olarak görebilmekse eğer, belki de her insan küçük bir medeniyettir" diye konuştu.

Güzel ahlakla, güzel insan olunabileceğini vurgulayan Leyla İpekçi, "Bu anlamda güzel insan, kainata kendi değerini sunabilen ve kainata bir katkı sağlayan insandır" değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 180 yayınevinin stant açtığı fuarda, edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yayımlanan kitaplar ile Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Türkiye Diyanet Vakfı, İSAM, IRCICA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları yer alıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat
title