34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"
Senarist ve yazar Tarık Tufan, "Sosyal medyada herşey bir temsil ve gösteri. Herkes okuyormuş gibi bir hava var. Fakat buna rağmen yapılan okuma ortalaması istatistikleri çok düşük" dedi.
Senarist ve yazar Tarık Tufan, "Sosyal medyada herşey bir temsil ve gösteri. Herkes okuyormuş gibi bir hava var. Fakat buna rağmen yapılan okuma ortalaması istatistikleri çok düşük" dedi.
Tufan, Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ işbirliğiyle gerçekleştirilen "34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nda, "Ramazan Sohbetleri" etkinliklerinin konuğu oldu.
Tufan, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, senaryosunu yazdığı Yozgat Blues filmi ve edebiyatın modern insan üzerindeki tesirlerini anlattı.
Son zamanlarda, okumanın da gösteri toplumunun bir ürünü haline geldiğini kaydeden Tufan, sözlerine şöyle devam etti:
"Sosyal medyada da herşey bir temsil ve gösteri. Herkes okuyormuş gibi bir hava var. Fakat buna rağmen yapılan okuma ortalaması istatistikleri çok düşük. Kitap okumak da büyük gösterinin bir parçası olmuş durumda. O bakımdan kitapların fotoğraflarını çeşitli nesnelerle sosyal medyada paylaşmayı doğru bulmuyorum. Öte yandan edebiyatla meşgulmüş gibi yapan bazı kimselere baktığımızda bir yara değil, bir kariyer meselesine odaklandıklarını görüyoruz. O bakımdan niyet, hayatla kurduğumuz en önemli bağdır."
Konferansın ardından, dinleyicilerin sorularını cevaplayan Tufan, Yozgat Blues filminin hikayesini, gittiği bir düğünden etkilenerek kaleme aldığını belirtti. Tufan, edebiyatın insanın kalbini ve aklını bir aynaya çevirdiğini ifade etti.
Fuar kapsamında gerçekleştirilen "Ramazan Sohbetleri", Kadir Gecesi'ne kadar devam edecek.
Yaklaşık 180 yayınevinin stant açtığı fuarda, edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yayımlanan kitaplar ile Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Türkiye Diyanet Vakfı, İSAM, IRCICA ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınları yer alıyor.