Haberler

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 690 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla açılan fuarda, 9 gün boyunca 300 etkinlik ile imza günleri düzenlenecek Ana teması "T...

Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 690 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla açılan 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda, 9 gün boyunca 300 etkinlik ile imza günleri düzenlenecek.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen ana teması "Tarih:  Geçmişteki Gelecek" olarak belirlenen fuarda, onur yazarı olarak Prof. Dr. Taner Timur, onur sanatçısı olarak Mustafa Ata yer alıyor.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, yazarlardan imza almak isteyen okuyucular stantların önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu.

Konuk ülke Çin Halk Cumhuriyeti

Fuarın konuk ülkesi olarak belirlenen Çin Halk Cumhuriyeti, 2-5 Kasım tarihlerinde uluslararası salonda bulunacak.

Çin'den 100'ün üzerinde yayınevinin katıldığı fuar süresince yazarların katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Çin edebiyatının önemli isimleri fuarın konuğu olacak. Çin yayın sektörünün önde gelen temsilcileri, Türkiye'den yayıncılarla bir araya gelerek sektörel buluşmalar gerçekleştirecek.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin programında söyleşiler, paneller, kaligrafi atölye çalışmaları, profesyonel buluşmalar ve sergiler de yer alıyor.

Fuarda görülebilecek sergiler

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl önemli ve farklı sergilere de ev sahipliği yapıyor.

"Geçmiş Günü Elerken: Tarih Kıymet Hükmü Demektir" sergisinde, cumhuriyet döneminin en uzun soluklu yayını Büyük Doğu Dergisi'nin uzak ve yakın geçmişe dair tespit ve kıymet hükümlerini barındıran bazı kapak ve iç sahifede yer almış bilgi ve belge örnekleri görülebilecek.

Fuar kapsamında, Lozan mübadelesinin 90. yıl dönümü dolayısıyla Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından hazırlanan "Hasretin İki Yakası-Mübadil Aile Öyküleri" adlı sergi de gezilebilecek. Sergi, Türkiye'den Yunanistan'a ve Yunanistan'dan Türkiye'ye göç eden yaklaşık 70 mübadilin göç öykülerinin özetlerinden ve aile albümlerindeki fotoğraflardan oluşuyor.

Fuarda, UNESCO tarafından kutlama ve anma programına alınan Piri Reis'in 1513 tarihli Dünya Haritası'nın 500. yılı dolayısıyla TÜYAP ve Boyut Yayınları tarafından "Piri Reis: 500 Yaşında" sergisi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Fotoğraf sanatçısı James Robertson'un İstanbul'un eşsiz güzelliklerini tüm gerçekliğiyle yansıttığı kareler, "James Robertson'un Objektifinden 19. Yüzyıl İstanbul'u" sergisinde izlenebilecek.

Tarih araştırmacısı Atilla Oral'ın hazırladığı "İşgalden Kurtuluşa İstanbul" sergide ise İngiliz ve Fransız işgalciler tarafından çekilen fotoğraflar ve saklanan belgeler yer alıyor.

Öğrenci, öğretmen ve emeklilere ücretsiz giriş

Giriş ücretinin 7 lira olarak belirlendiği fuarı öğrenci, öğretmen ve emekliler ücretsiz gezebiliyor.

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, hafta içi saat 10.00-19.00 arasında, hafta sonu ise geçen yıllarda olduğu gibi 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilibiliyor.

Fuar, kapanış günü olan 10 Kasım'da saat 19.00'da sona erecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri hesap veriyor! İşte ilk sözleri

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı'dan şoke eden itiraf: Bebek başına 750 TL ödüyordum

"Ambulans şoförüne bebek başına bu kadar para ödüyordum"

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Anlık İstanbul

Tunceli ve Ovacık belediyelerine atanan kayyumlar göreve başladı

Verdikleri ilk talimat bakın ne oldu

title