Vakko'dan Kreatif Endüstriler Kütüphanesi
Vakko Türkiye'nin ilk "Kreatif Endüstriler Kütüphanesi"ni hizmete açtı.
Yaratıcılık ve moda birlikteliğinin yıllara dayanan öyküsü
Vakko kurulduğu günden bugüne, moda ve sanatı ayrılmaz bir bütün olarak gördü. Türkiye'de modanın sanatla ve diğer yaratıcı disiplinlerle bir araya geldiği ve birbirine değer kattığı süreçlere ev sahipliği yaptı. Hem sanatçılarla kurulan dostluklar, hem de eserlerine verilen destekle her zaman sanatın yanında oldu. Gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası etkinliklerle Türkiye'de plastik sanatların gelişmesine katkıda bulunan öncü markalardan biri olmanın onurunu yaşadı. Moda dünyasının yanı sıra, sanat dünyasında da birçok ilke imza attı. üretim merkezlerinde, ofislerde, en değerli alanlar birçok büyük sanatçının eserlerini sergilemek ve paylaşmak için kullanıldı. Turkiye'nin ilk büyük özel sanat galerileri Vakko mağazalarında yer alarak sanatseverlerle buluştu. İlk moda müzesini Vakko açtı. ve şimdi de Vakko, Türkiye'nin ilk "Kreatif Endüstriler
Kütüphanesi"ni hizmete sunarak yaratıcılara yeni ufuklar açıyor.
Kreatif Endüstriler'in Türkiye'deki ilk kütüphanesi
"Kreatif Endüstriler"in küresel rekabette farklılaştırıcı bir unsur olduğu ve toplumlar arasındaki kültür alışverişine katkıda bulunduğu bilinciyle Vakko bugün de bu yeni ve önemli kavramın ülkemizdeki potansiyelinin harekete geçmesinde bir öncülük üstleniyor. çünkü bu endüstrilerin yaratacağı fırsatlara, Türkiye'nin ve İstanbul'un her gün artan önemine inanıyor.
Kreatif Endüstriler
Yaklaşık on yıl önce Avrupa Birliği'nin gündemine giren "Kreatif Endüstriler" kavramı son birkaç yılda daha da hızlı bir ivme kazanarak ülke ekonomileri içindeki payını giderek arttırdı. Günümüzde devletler, yerel yönetimler, ticari ve üretici kuruluşlar küresel rekabette farklılaşmak, güçlenmek için yaratıcı endüstrilere yatırım yapıyor. Kreatif Endüstriler, rekabetçi bir artı değer üretirken, yaşam kültürüne ve kentlerin markalaşmasına da büyük katkı sağlıyor. Bu nedenle özel sektör, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil inisiyatifler arasındaki iş birliği giderek artıyor. Her biri bu kavram çerçevesinde kendi alanında harekete geçiyor.
Özenle derlenmiş, benzersiz bir koleksiyon
Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi, Türkiye'nin en kapsamlı ve güncel kavramsal/uygulamalı sanat kitapları ve belgelerine sahip kütüphanesi olma özelliğini taşıyor. İçerdiği koleksiyon Frankfurt, Londra, New York ve Paris gibi dünyanın en önemli kitap fuarlarından beslenerek, prestijli ve değerli yayınevleriyle sürekli etkileşim içinde kalarak güncelleniyor ve zor bulunan eserleri okuyucuyla buluşturmayı hedefliyor. Türkiye'de ilk kez bir moda markası, bu denli kapsamlı ve güncel bir koleksiyonla, bir özel kütüphaneyi halka sunuyor. Dünyada da sayılı benzeri bulunan Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi ile Vakko yeni bir alanda daha öncü olmanın gururunu taşıyor.
Dünya'nın önde gelen müze ve yayınevleriyle işbirliği
Thames&Hudson, Taschen, Rizzoli, Phaidon, V&A, HarperCollins, Berg, Yale, Oxford, Assouline, The Museum of Modern Art, Prestel, Steidl, Random House, Little Brown, Teneues, Guggenheim Foundation, Frieze,Vendome Press, Braun, Flammarion, Laurence King, The British Museum Press, Royal Academy, Skira, Didier Millet...
Kitap, sanat, kültür ve yaşam dolu modern bir ortam
Kütüphanenin yanı sıra, özel olarak tasarlanmış kafe ve oditoryumla da, Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi; modern, canlı ve konukları sanatın sarıp sarmaladığı bir ortam sunuyor. Vakko oditoryum yazarlar, sanatçılar, akademisyenler ve editörler tarafından verilecek paneller, workshoplar, sempozyumlar, imza günleri ve film gösterimleri gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak ve tüm bu etkinliklere ilişkin DVD kayıtları kütüphanede yer alacak. Dilerseniz sakin bir mola vermek için, dilerseniz diğer kitap meraklılarıyla karşılaşmak ve buluşmak için harika bir kafenin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca hem bireysel olarak, hem de gruplar halinde düzenlenecek kütüphane araştırma seminerleri de Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi'nde sizi bekliyor. Pazartesi - Cuma 10.00 - 17.00 arasında açık olan kütüphaneyi (216)554 08 54'ü arayarak veya kutuphane@vakko.com.tr adresine mail atarak randevu ile ziyaret edebilirsiniz.