Kırşehirli Kadın İş Hayatına Atılarak Türkiye'deki 20 Firmadan Biri Oldu
Kırşehir'de hobi olarak başladığı video izleme merakını işe dönüştüren Melek Boynueğri Kürkçü, oniks taşından özel objeler ve takımlar setler üretiyor. İnternet üzerinden izlediği videolar sonrasında KOSGEB desteğiyle yurt dışından getirdiği makinesiyle halı dokuma işine başlayan Kürkçü, Türkiye'deki 20 firmadan biri oldu.
İnternetten video izledi, iş kadını oldu... İplerle halı dokuyup oniks işlemeciliği yapıyor
KIRŞEHİR - Kırşehir'de, internetten hobi olarak başladığı video izleme merakı meslek haline gelen kadın iş hayatına atılarak, Türkiye'deki 20 firmadan bir tanesi oldu.
Cumhuriyet tarihinin ilk Külliye Projesi olan Ahi Evran Külliyesi Zanaatkarlar Çarşısında yurtdışından getirdiği iplerle halı dokumacılığı ve oniks işlemeciliği yapan Melek Boynueğri Kürkçü, oniks taşından özel objeler ve takımlar setler üretiyor. Oniks taşından özel objeler ve takımlar setler üretmek için farklı yöntemler kullanan Kürkçü, kesme, oyma, cilalama ve şekillendirme gibi işlemlerin yanı sıra makine desteği kullanarak halı dokuyor. Oniks taşı ve halı dokuma sanatının güzelliklerini ortaya çıkaran Kürkçü, internet üzerinden izlediği videolar sonrasında KOSGEB desteği ile yurt dışından makinesini getirip Kırşehir'de bir ilki de başarıp iş hayatına koyuldu.
Kürkçü, "Makineyi getirdikten sonra evimde hobi olarak bu işi yapmaya başladım. Amatör çalışmalarımda güzel sonuçlar elde edince hobimi işe çevirmeye karar verdim. İnternet üzerinden ve mimarları desteği ile çalışıyoruz. Ürünlerin çokluğu değil kişiye özel üretilmesi en önemli başarımız. Yurt içi ve yurtdışı satışlarımız var. Makine ile halı dokuma işlemi, geleneksel el dokuma yöntemine göre daha maliyeti de düşük buda bize avantaj sağlıyor" ifadelerini kullandı.