Kadına Şiddete Karşı Bir Oyun
"Tiyatro Mola" topluluğu, sosyal bir yaraya parmak basıyor. İşte oyunun detayları...
2007 yılında birbirinden farklı meslekleri olan insanların "tiyatro" için bir araya gelip kurduğu "Tiyatro Mola" topluluğu, gittikçe güçlenen kadrosu ve büyüyen izleyici kitlesiyle bu yıl beşinci oyunlarıyla karşımızda. Mola oyuncuları, bugüne kadar usta yazarların oyunlarını, kendi yorumlarıyla başarılı şekilde özgünleştirmeleriyle izleyicinin beğenisini kazandı ve oyunlarının biletleri aylar öncesinde tükendi.
Tiyatro Mola, bu başarıdan güç alarak bu kez bambaşka bir oyunla, uzun zamandır hazırlıkları süren, ekibin eski oyuncularından Betül Kaya Analan'ın yazdığı "Saadet Pavyonu" isimli oyunuyla karşımıza çıkıyor.
"Saadet Pavyonu", belirli bir dönem veya mekana bağlı kalmadan, bu toplumun en büyük sahne hikayelerinin, bugünün yıldızlarının filizlendiği geleneksel eğlence anlayışının örnekleri taverna, gazino ve pavyon dünyasını bir arada, birbirinden renkli karakterlerle geçmişten günümüze bir film derinliğinde sunuyor. Buradan yola çıkarak içine çektiği olaylarda, kadının toplumdaki yeri, kadına şiddeti ve hayat koşullarını etkileyici hikayeler ve gerçeklerle göz önüne serip sorguluyor. Maruz kalınan şiddet sonrasında sönen ya da tüm çabalara rağmen normale dönemeyen onca hayata tercüman olarak, şiddete karşı duruşunu sergiliyor.
Kendinizi hayata dair duygusal iniş çıkışlar yaşayacağınız, çözmeye çalıştığınız bir karmaşanın içinde bulabilir, onlarla beraber inanıp beraber aldanabilir, özel seçilen müzik ve kostümlerle yıllar öncesine giderek hüzünlü ve aynı zamanda eğlenceli bir nostalji yaşayabilirsiniz.
Oyun, aynı çatı altında bir araya getirdiği farklı hayatları bir taraftan seyirci gözüyle, bir taraftan da sanatçı gözüyle sunarak sanat ve sanatçıya bakışı da gözden geçirip, sahne dünyasına ince göndermelerde bulunurken, izleyicilerin diline dolanan "Abrakadabra Sevgilim" şarkısı ve eğlenceli coverlarıyla siz değerli misafirlerine eğlenceli dakikalar vadediyor
"Saadet Pavyonu" sizleri, bir oyundan öte, kapalı kapılar ardındaki birbirinden renkli, birbirinden karanlık hayatların neşesi ve kederine dert ortağı olacağınız, kendinizi koltuğunuzda oyunu izleyen bir seyirciden ziyade, size ayrılan masanızda felekten bir gece yaşarken bulacağınız bir pavyona davet ediyor.