Dr. Yavuz Dizdar Uyarıyor: Et Yerine Ciğer Yerseniz...
Dr. Yavuz Dizdar ciğer hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu!
Ciğer kavurma tarifi yapımı oldukça kolaydır. Ancak yapım aşamalarına dikkat edilmediğinde sert ve tatsız olabilir. Bu nedenden dolayı ciğer kavurma hazırlarken belli başlı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Ciğer kan yapıcı özelliği ve sağlık açısından birçok faydası bulunması sebebiyle çok fazla tercih ediliyor. Ciğer kavurma tarifini bilmiyorsanız, sizler için yazmış olduğumuz ciğer kavurma tarifine göz atabilirsiniz.
Ciğer kavurma tarifi
Malzemeler
- Yarım kilo ciğer
- Toz kırmızıbiber
- 200 gr kuyruk yağı
Ciğer kavurma nasıl yapılır?
1. Adım: İlk olarak tavanın içerisine kuşbaşı doğramış olduğunuz kuyruk yağını eritin.
2.adım: Daha sonra içerisine ciğerleri ilave edip kavurma işlemine geçin.
3.adım: Ciğer suyunu bırakıp tekrar çektiğinde direk ocağı kapatın.
4.adım: Pişmesine yakın dilediğiniz baharatları ekleyip karıştırın.
5.adım: 5-10 dk karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
6.adım: Daha sonra sumaklı soğan ile servis edebilirsiniz.
Ciğerin faydaları nelerdir?
Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar" Eti yediğin zaman protein alırsın, ciğeri yediğin zaman protein, vitamin dahil pek çok şeyi alırsın" diyor. Ciğerin insan vücudu için önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Dr. Dizdar, "Sonuçta vitamin, mineral ve proteinler karaciğerde depolanıyor. Ciğer yiyince topluca dengeli biçimde hepsini almış oluyorsunuz. Bunun içerisinde nispeten şeker ve aminoasit de var. Aklınıza gelebilecek her türlü besleyici şey ciğerde var" diye konuştu.
Dr. Yavuz Dizdar, ciğerin vitamin, mineral ve protein dahil insan vücudu için gerekli ne varsa hepsini içerdiğini söyledi. D vitamini de yapılsa A vitamini de yapılsa hepsinin karaciğere gittiğini belirten Dr. Dizdar, "Çünkü karaciğer vücudun metabolizma merkezi, döngünün bütününü o yapıyor. İçerisinde vitaminleri depolama kapasitesi var, kıymetli olan yanı bu. Bu açıdan da etten üstündür." açıklamasını yaptı