Haberler

Dokunmatik Ekranlar Tehlike mi Saçıyor?

Dokunmatik Ekranlar Tehlike mi Saçıyor?
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokunmatik ekranlarda kullanılan ve adeta bir devrim niteliğinde olan malzeme, acaba sağlığımızı tehdit ediyor olabilir mi?

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen bilimsel bir araştırmada, bilgisayar teknolojisinde kullanılan bir malzemenin, özellikle sektörde çalışan işçilerin sağlığını olumsuz yönde etkilediği düşünülüyor.

Edinburg üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı açıklamaya göre bilgisayar teknolojisinde kullanılan ve güçlü karbon bağları, yüksek iletkenlik özelliği yüzünden yeryüzündeki en sağlam malzemelerden biri olan grafen, belli bir üretim şekliyle kullanıldığında çalışan işçilerin ciğerlerinde tahribata neden olabiliyor.

Yuvarlak plaka (disk) şeklinde olan ve ince grafen tabakalarından oluşan nanoplateletler, yüksek iletkenlik özelliklerinden başta dokunmatik ekranlar olmak üzere bilgisayar teknolojilerinde çoğu yerde kullanılıyor. Yapılan bu çalışmada, nanoplateletlerin aerodinamik ve toksik özellikleri incelenmiş. Bilim adamları, nanoplateletlerin adeta birer minicik frizbi gibi favrandıklarını ve ortam havasına karışabildiklerini belirtiyor. Dolayısı ile solunum sistemine karışarak vücut içerisine alındıklarında, aerodinamik özelliklerinden ötürü ciğerlerde, derinlere doğru oldukça rahat penetre edebiliyor, ilerleyebiliyorlar.

Yapılan açıklamada, grafen malzeme kullanılarak üretilen nanoplateletlerin sağlık açısından zararlarının bilimsel verilere dayandırılması ve ölçülebilmesi için ek çalışmalar yapılması gerektiği söylendi.

Kaynak: Womenist.net / Kadın
AK Parti'den muhalefetin erken seçim çağrılarına yanıt: Bugün olsa yine yenilgiyi tadacaklar

Erken seçim çağrılarına verdiği yanıt muhalefeti küplere bindirecek

Saadet Partisi kongresinde AK Parti protestosu

Sloganların yükselmesiyle AK Partili 2 isim salonu terk etti

3 adayın yarıştığı Saadet Partisi kongresinde büyük arbede

3 adayın yarıştığı kongrede "Saadet" maadet kalmadı

Maaşı 90 bin lirayı buluyor ama kule vinç operatörlüğünde personel açığı çok

Maaşı 90 bin lirayı buluyor ama bu mesleği yapmak isteyen yok

title