Çakralarınızı Harekete Geçirmenin Yolları
Bedenimizin 7 enerji kapısı çakralarımız, yediğimiz besinler ve kullandığımız renklerle harekete geçiyor.
Her çakranın kendi rengi, kokusu, besini ve aromasının olduğunu biliyor muydunuz?
Bedenimizin 7 enerji kapısı çakralarımız, yediğimiz besinler ve kullandığımız renklerle harekete geçiyor. Örneğin, birinci çakramız olan kök çakranın rengi kırmızı. Domates, çilek, karpuz ve kiraz gibi kırmızı yiyecekler, hayat enerjisini dengeleme konusunda önemli bir yere sahip.
Müge Çevik, Reiki eğitimleri ile çakralar üzerine yoğunlaşarak çakralar ve yiyecekler arasındaki bağı anlatıyor.
Çakra, Sanskritçe çark ya da tekerlek anlamına gelen, bedenimizdeki enerji merkezlerine verilen isim. Vücudumuzda ana merkezleri kontrol eden 7 temel çakra bulunuyor. Çakraların ana görevleri arasında, kişinin enerjisini dengelemek ve bağlı olduğu sistemlerin iyi/dengeli, düzenli çalışmasını sağlamak yer alıyor.
Fiziksel sağlığımız ve çakralarımız arasında bağ kuruluyor. Çakraların dengeli olması demekse fiziksel sağlığımızın dengede olması demek. Çakraların fazla ya da az çalışmasının bedenimiz dışında ruhsal bedenimiz yani kişilik özelliklerimiz ile de ilgisi bulunuyor. Örneğin; iletişim sorunları yaşayan, çok konuşmak yerine içine atan veya söylediği sözlerden sıklıkla pişman olan biri boğaz bölgesinde sorunlar yaşayabiliyor. Bademcik, ses kısılmaları, nodüller, lenf bezleri ile ilgili sorunlar, tiroit bezlerinin fazla ya da az çalışması gibi sorunlar, 5. Çakra olan boğaz çakrasında sorun olduğuna işaret ediyor.
Çakraları dengelemek Reiki gibi evrensel yaşam enerjisi çalışmaları / şifaları ile mümkün olabiliyor. Her çakranın kendi rengi, kokusu, besini ve aroması bulunurken, şifanız besinlerde sizi bekliyor. Örneğin, yapılan her yemeğe koyulan her bir baharat ve sebzenin neye iyi geldiğini görmek, bu alana yoğunlaşmak isteyenler için büyük önem arz ediyor.
Çakralar & Renkler & Yiyecekler Arasındaki Bağlantılar
1.Çakra: Kök Çakra: Kırmızı / Domates, çilek, karpuz, kiraz,
2.Çakra: Turuncu /Havuç, somon balığı, yengeç, portakal, mandalina, turunç
3.Çakra: Karın Çakrası: Altın Sarısı/ Karmaşık karbonhidratlar , tahıllar
4.Çakra: Kalp Çakrası: Yeşil – Pembe/ Yeşil sebzeler ve yeşil yapraklı bitkiler
5.Çakra: Boğaz Çakrası: Mavi/ Meyveler, adaçayı
6.Çakra: Alın Çakrası: Çivit Mavi/ Nane, yasemin aromalı yiyecekler
7.Çakra: Taç Çakra: Menekşe Moru- Viyolet/ Meyvesuları