Burun Ameliyatı İçin Karar Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, burun ameliyatı olmayı düşünenler için önemli açıklamalarda bulundu.
Burun estetiği amacıyla başvuran hastalarının bir kısmının yıllar öncesinden deviasyon ameliyatı geçirmiş olduğunu belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Sönmez, burnun içinin eğriliği ve nefes almayı zorlaştırması nedeniyle yapılan deviasyon ameliyatından sonra hastalarının gerçekten de nefes alma ile ilgili probleminin ortadan kalktığını ifade etti.
Plastik Cerrahi burnun hem içiyle hem de dışıyla ilgilenir!
Düzgün, kusurları olmayan bir burun şekline sahip olmanın elbette herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Ahmet Sönmez, düzgün şekilli bir burun elde ederken nefes alma, koku alma gibi burnun sahip olduğu fonksiyonların da düzgün işlemesi gerektiğinin altını çizdi.
Eğer burnun içinde nefes alma sorunu yaratacak kadar bir deviasyon varsa bu durumun burnun şekline de yansıdığını, burundaki eğriliğin de gözle görünür derecede olabildiğini sözlerine ekleyen Doç. Dr. Sönmez, bazı hastalarda nefes alma sıkıntısının deviyasyon nedeniyle değil, tamamen burun ucunun ve kıkırdak yapının şekliyle ilgili olabileceğini anlattı. Sönmez, bu durumun da tamamen görüntüye yansıdığını, sonuçta nefes almakla, burun şeklinin düzgün olmasının aslında birbirinden çok da farklı konular olmadığını ifade etti.
Burun ameliyatı için karar verirken…
Öncelikle hekimin becerisi, tecrübesi ve daha önce gerçekleştirdiği ameliyat örneklerinin göz önünde bulundurulmasının karar verme sürecine etkisi olduğunu belirten Doç. Dr. Ahmet Sönmez, kişilerin ameliyat kararı verirken dikkat etmesi gereken noktalardan bahsetti. Kişi, hem nefes, hem de şekil bozukluğundan şikayetçi ise, aynı seansta ameliyat olmanın daha doğru olduğuna dikkat çeken Sönmez, burun içinin ayrı, dışının ayrı bir ameliyatla yapılmasının doğru olmadığını belirtti. Fazladan yapılan her operasyonun bir sonraki işlemin başarı şansını azalttığını, burun bölgesinin sürekli ameliyat edilecek bir alan olmadığını dile getirdi.