"Zorunlu eğitim kısalacak mı?" sorusuna Bakan Tekin'den dikkat çeken yanıt
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında, "12 yıllık zorunlu eğitim kısalacak mı?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. Bakan Tekin, "Ortaya çıkan formüller var. 12 yıllık eğitimle ilgili bir karar söz konusu değil. Biz bakanlık olarak bütün bu tartışmaları titizlikle takip ediyoruz." dedi.
Daha fazla detay >Yorumlar (22)

Eğitim diye bir şey kalmadı ki çocuklara dadanan imamhatiplilere tarikatlara teslim uzasa ne olur kısalsa ne olur

Esrarcıların, ahlaksızların, teşhircilerin eline mi geçsin?

Aman hemen karar almayın sakın!! .. Memleketi işsiz üniversite mezunlarıyla doldurun tamamen.. Memleketteki en büyük sorunlardan biri için acele etmeyin sakın ha, okumak istemeyen çocukları liselere hapsetmeye devam edin, ne çırak olabilsinler ne de masa başı işi bulabilsinler..

çırak kalmadı memlekette herkes üniversiteli, hepside boşta, serbest bırakın

Tabi caaannnıım 5 yaşında ana okulla bebeleri alalım bence 16-20 sene okul yetmez 50-60 sene okutalım. Eğitim şart. 24 li yaşlarda okullardan mezun olan bir dolu boş, bilgisiz, yeteneksiz üniversite mezunu iş bulamıyor, para kazanamıyor dolayısı ile evlenemiyor. Halbuki ağaç yaşken eğilir. Dönün bakın bakalım gerçek para sahipler kaç yaşında iş dunyasina girmiş, kaç yaşında evlenmiş? Bu kadar uzun okuma süresi saçmalıktır. nüfusu azaltmak için planlanan devasa bir oyundur.

Rusya'da okula başlama yaşı 7 adamlar altmış sene önce uzaya çıktı

Çok uzun gerekli değil aynı dersleri tekrar tekrar almanın pekte mantıklı bir tarafı yok. 4 3 3 iyidir fazlası boş döngü.

ilk okul 4 - ortaokul lise beraber 4, 2 yıl da üniversite yapılıp direkt gerçek dünyaya adapteleri sağlanmalı. Gençlerin önleri açılmalı biran evvel tüketen değil, üreten pozisyona getirilmelidir.

Lüzumsuz bakanlıklar acilen kapatılmalı. Devletin sırtındaki kamburu biraz hafifletmeniz lazım. Her şeyi halktan beklemeyin ağır vergiler altında halk iyice ezildi.

Macera aramaya gerek yok. vakti zamanında düşünen iyi düşünmüş 5 3 en iyisi. İlk ve ortaokulda sınıf tekrarını ve okuldan atılmayı sıkı bir şekilde uygula. Liseyi zorunlu olmaktan çıkart. Boşta kalan fazla lise binalarını ilk ve orta okul yap, kalabalık öğrenci sayıları azalsın , sınıf kontrolü artsın, kalite gelsin. Nasıl toparlanıyoruz gör bak o zaman.

Nasıl olur da istisnasız bütün eğitimciler ve toplumun tamamı bu konuda hemfikir oluyor da sizler hala düşünmekte kararsız kalıyorsunuz. Aslında öyle bir dertleri de yok o ayrı. Vatana ihanetin en büyüğü tartışmasız lisenin zorunlu olmasıdır. 25 yıllık eğitimciyim bu kadar kötü bir karar hiç olmamıştı eğitimde. Emin olun mantar gibi imam hatiplerin açılması bu kadar kötü değil. En azından oralara göndermek istemeyen yine göndermez.İmamhatipler de şikayetçi üstelik bu durumdan ki haklılar..

5 3 3 çıraklık eğitimini ortaokul kapsamına alın. Beşinci sınıftan sonra mesleki eğitime ayrılacaklara çıraklık eğitimi zorunlu olsun. Meslek liselerinde ders sayısını azaltıp mesleki eğitim kısmını artır. Liseyi zorunlu olmaktan çıkar. Sorun biter.

Her bir bakan adeta kurda kuzuyu emanet etme düşüncesiyle verilmiş onlarda gereğini yapıyor zaten

Eğitim sisteminden memnun değiliz ödevleri aileler yapacaksa eğitimi aile ler verecekse öğretmenin orda ne işi var maaşı bize verin biz eğitelim ozaman

İlkokul 4, orta okul 3, Lise 3, toplam 10 yeter. En makulu bu. Öğrenci 16 yaşında üniversiteye başlamalı 20 yaşında mezun olmalı.

Bilhassa Atatürk ilke ve inklaplarını ana okulundan Üniversite sonuna kadar okutmak yetmez, hayata atıldıktan sonrada insanların belli aralıklarla kurslara tabi tutulup bu çok çok önemli ilkeler tekrar tekrar okutulmalıdır.

Medrese eğitimlerine dönecekler

Tarikatçı

okusan ne olack kadrolar menzil gibi tariktlara veriliyor

turkiye yy. marifi sistemi sayesinde hiç yoktansa bir kelimenin anlamını merak edip araştırdık ne mutlu bize...

20 yıldır dikiş tutmayan yaramız

Mecburi eğitim için sekiz yıl bile çok. 5 yıl yeterli. Beşinci yıldan sonra meslek ortaokulları olmalı, okumak isteyen öğrenciler oraya yönlendirilmeli. Yine Sağlık okullarının da buna tıp dahil, meslek okullarının da mühendislik dahil, sanat ve spor okulları , tarım okullarının da askeri ve öğretmenlik okullarının da orta okulları olmalı bu okulları okuyan çocuklar üniversiteye kadar ek puanla desteklenmeli ayrıca hangi okula giderse gitsin öğrenciler mutlaka bir sanat ve spor dalıyla ilgilenme