Haberler
Haberler ›› Hasan Sert ›› Biyografi

Hasan Sert Biyografisi

Hasan Sert
Doğum YeriKonya / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1961

Hasan Sert Kimdir ?

Dr. Hasan Sert, 1961 yılında Akşehir'de doğdu. Üniversite öğrenimini, 1981 yılında Gazi Üniversitesi'nde, Yüksek Lisans çalışmasını ise ‘Makine Yüksek Mühendisi’ ünvanıyla 1990 yılında Selçuk Üniversitesi’nde tamamladı. Doktora eğitimini 1997 yılında Erciyes Üniversitesi’nde bitirdi. 1985 yılından itibaren Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevlerinde bulundu. 2005-2006 yıllarında ABD’de Michigan Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. Birçok yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirdi.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası makale yazdı. ‘Yerel Yönetimler, Üniversite ve Sanayi İşbirliği Sempozyumu’ başta olmak üzere, birçok uluslararası toplantılarda düzenleme kurulu üyelikleri, değişik dergilerde yayın kurulu üyelikleri ve farklı özel sektör kuruluşlarına danışmanlıklar, yönetim kurulu üyelikleri yaptı. Birçok şirket yönetti ve şirket ortaklıklarında yer aldı. 45'in üzerinde ülkede, akademik ve ticari çalışmalarda bulundu. 1995 yılında, 9. Dünya Verimlilik Kongresi başta olmak üzere birçok sempozyuma katıldı.

2009 yılında TÜMSİAD Genel Başkanlığına seçildi. Görevi sırasında 17 olan şube sayısını 52’ye ve üye sayısını ise12.000’e ulaştırmayı başardı. Genel Başkanlığı döneminde TÜMSİAD, Avrupa Birliği Sanayi ve İşletme Komisyonu Genel Direktörlüğü'nün koordinatörlüğünde gerçekleşen 2010 Avrupa Birliği KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 37 katılımcı ülkenin sivil toplum, özel sektör ve kamu kuruluşları arasından ‘En Etkin STK’ olarak seçildi. TÜMSİAD, aynı uluslararası başarıyı 2011 yılında da tekrarladı. TÜMSİAD’ın bu başarısı ile 2011 yılında AB tarafından yapılan ülke sıralamasında TÜRKİYE’de birinci seçildi.

Dr. SERT, TÜMSİAD Genel Başkanı olarak Dünya Değişim Liderleri Zirvesi, Dünya Türk İş Konseyi, Yeni Başlangıçlar İçin Ortaklıklar (PNB-Partners For a New Beginning), Dünya Girişimcilik Zirvesi, Dünya Verimlilik Zirveleri gibi birçok önemli uluslararası toplantılara katıldı. Katıldığı tüm toplantılarda, yenilikçiliğe, ortak çalışma kültürüne, istikrar ve güvenin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin ilerlemesinin ve model ülke olmasının birlik ve beraberlikten geçtiği inancını her ortamda dile getirdi. Ayrıca, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Denetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. DEİK bünyesinde, Türkiye ile diğer gelişmiş ve gelişen ülkelerin aralarında düzenlenen birçok iş konseylerinde ve iş forumlarında yer aldı.

2010 yılında, MPM (Milli Verimlilik Merkezi) tarafından, Türkiye’de sadece 11 kişiye verilen ‘11 Altın Türk’ ödülüne layık görüldü. Yine aynı yıl Dünya Verimlilik Bilim Konfederasyonu tarafından dünyada sadece 41 kişi ve kuruluşa verilen ‘Dünya Verimlilik Oskarı Madalyası’ aldı.

Halen Gazi Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi, farklı sektörlerde şirketleri olan bir işadamı ve TÜMSİAD Genel Başkanı olup evli ve bir çocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir.

title