Haberler

Valilik Önünde Zam Protestosu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, "Kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 zam istiyoruz" Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri saat 13.00'da İstanbul Valiliği önünde toplanarak memurlara yapılacak maaş zamları ile ilgili tepkilerini getirdi.

* Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan,

"Kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 zam istiyoruz"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri saat 13.00'da İstanbul Valiliği önünde toplanarak memurlara yapılacak maaş zamları ile ilgili tepkilerini getirdi.

Hakim ve Savcılara verilen maaş zammı sözünün diğer memurlar için de uygulanmasını isteyen grup üyeleri, tepkilerini hakim cübbesi giyerek gösterdi. Grup adına basın açıklamasını Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan yaptı. Maaş zammı olarak verilen miktarı eleştiren Bostan, "Bütçede memurlara ayrılan kaynağın 2 milyar 970 milyon TL'si Hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı. Maaşlara yansıyan 123 TL'lik net artış, tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı." dedi. Bostan, yapılan 123 TL'lik artışın en düşük memur maaşına yüzde 6.6; ortalama memur maaşına yüzde 5.2 artış anlamına geldiğini hatırlattı.

"OLSA OLSA MEMNUN-SEN OLUR"

Hükümet ile memurlar adına maaş pazarlığı yapan memur konfederasyonunu da sert ifadelerle suçlayan Bostan, "Bütün bu yaşananlara rağmen toplu ihanete imza atan konfederasyon hala durumdan son derece memnun. Allah için çıkıp bir açıklama dahi yapamıyor. 'Memur maaşı eridi' diyemiyor. Hala elindeki ihanet hançeriyle memuru sırtından vurmak için gün sayıyor. Malum konfederasyon o zaman 'Tarihi toplu sözleşme imzaladık' dediğinde inanmamıştık. Meğer doğruymuş: Tarih, böyle bir rezalet, böyle bir ihanet görmedi. Tarihte hiçbir sendika, işverenin teklifinden daha düşük zam istemedi.Bunun adına ne sarı sendikacılık, ne de memuriyet sendikacılığı denir.Bunun adı olsa olsa memnuniyet sendikacılığı, bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur.Yaşanan ekonomik gelişmeler üzerine enflasyon farkı ödenmesi yolundaki tüm girişimlerimiz "Toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkamayızö gerekçesiyle geri çevrildi" ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 12 ZAM İSTİYORUZ"

Sendika olarak taleplerini dile getiren Bostan, "Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir. Hakime ve savcıya, veriliyorsa, diğer memurlara ve emeklilere neden verilmesin? Üstelik onlara verilen kadar da istemiyoruz.Yüzde 12 artışın anlamı, aile ve çocuk parası hariç en düşük dereceli memura 201 lira, ortalama memur maaşına ise 262 lira zam demektir.4/C'lilere, yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması için, Maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi için, kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için yüzde 12 zam istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close