Haberler

Kurban Bayramı arefe günü ne zaman? Arefe gününde oruç tutulur mu, ibadetler neler?

Kurban Bayramı arefe günü ne zaman? Arefe gününde oruç tutulur mu, ibadetler neler?
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı arefesi hangi güne denk geliyor? Arefe günü oruç tutmanın sevabı gündeme geliyor. 2024 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor ve Kurban Bayramı arifesi 1 gün oruç tutulur mu merak ediliyor. Peki, Arefe günü neler yapılmalı? Arefe günü ibadetleri neler?

Arefe gününde ne oluyor? Kurban Bayramı arefe günü ne zaman, hangi ibadetler yapılır merak ediliyor. Kurban Bayramına sayılı günler kala arefe günü neler yapılmalı ve Kurban Bayramı arifesinde 1 gün oruç tutmanın sevabı araştırılıyor. Kurban Bayramı arefe günü ne zaman? Arefe gününde oruç tutulur mu, ibadetler neler? Detaylar haberimizdedir…

KURBAN BAYRAMI AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

  • Arefe Günü: 15 Haziran Cumartesi
  • Kurban Bayramı 1. Günü: 16 Haziran Pazar
  • Kurban Bayramı 2. Günü: 17 Haziran Pazartesi
  • Kurban Bayramı 3. Günü: 18 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 4. Günü: 19 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı Tatili: 20 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı Tatili: 21 Haziran Cuma

Kurban Bayramı arefe günü ne zaman? Arefe gününde oruç tutulur mu, ibadetler neler?

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmak müstehap kabul edilmiştir. İsteyen tamamını tutabileceği gibi birkaç gününü de tutabilir.

Zilhicce'nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak "Arefe Günü tutulacak orucun önceki ve sonraki senenin günahlarına kefaret olacağını Allah'tan ümit ediyorum." (Müslim, Sıyâm, 196-197 [1162]) buyurmuştur. Fakat hacda olanların, yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve hâlsizliğe düşmemeleri gerekçesiyle Arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur (Ebû Dâvûd, Savm, 63 [2440]; İbn Mâce, Sıyâm, 40 [1732]).

AREFE GÜNÜ YAPILAN İBADETLER NELER?

Arefe günü sabah namazının farzından sonra teşrik tekbirleri getirilir.Teşrik tekbiri "Allâhüekber, Allâhüekber, Lâilâhe illallâhü vallâhüekber, Allâhüekber ve lillâhi'l-hamd" demektir.Arefe günü sabah namazından başlayıp, Bayramın 4. günü ikindi namazına kadar 23 vakitte, farz namazlardan sonra teşrik tekbiri getirmek vâciptir.

  1. Arefe günü oruç tutulmalıdır.
  2. Arefe gününe hürmet edilmeli, günaha girmemeye dikkat edilmelidir.
  3. Arefe günü çokça dua ve istiğfar edilmelidir.
  4. Arefe günü çokça ihlas suresi okunmalıdır.
Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem
title
Close