Haberler
DNA sonuçları çıktı! Narin'in avucunda bulunan kıl örnekleri anne ve abiyle uyumlu çıktı

Narin'in avucunda bulunan kıl örneklerinin kime ait olduğu belli oldu

ABD'yi sarsan suikast! Dev şirketin CEO'su New York'un göbeğinde öldürüldü

ABD şokta! Dev şirketin CEO'su New York'un göbeğinde öldürüldü

TSK Azez'e takviye kuvvet gönderdi! Teröristlerden temizlenen bölgede dikkat çeken görüntü

TSK takviye kuvvet gönderdi! Teröristlerden temizlenen bölgede dikkat çeken görüntü

Yasak aşk korkunç sonla bitti! Evli kadının kocasına yakalanan genç, 4. kattan düşerek can verdi

Evli kadının kocasına yakalanan genç, 4. kattan düşerek can verdi

Bursa İskender Kebabının Müzesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da yaşayan ailyesine ait İskender kebabını marka haline getirip tescil ettiren Yavuz İskenderoğlu, İskender Kebabı'nı ilk kez yapan dedesi Mehmet oğlu İskender İskenderoğlu ile babası İskender oğlu Süleyman İskender ve amcası Nurettin İskenderoğlu'nun yanı sıra son kuşak olarakta kendisinin, mumya ve slikondan heykellerini yaptırdı.

Bursa'da yaşayan ailyesine ait İskender kebabını marka haline getirip tescil ettiren Yavuz İskenderoğlu, İskender Kebabı'nı ilk kez yapan dedesi Mehmet oğlu İskender İskenderoğlu ile babası İskender oğlu Süleyman İskender ve amcası Nurettin İskenderoğlu'nun yanı sıra son kuşak olarakta kendisinin, mumya ve slikondan heykellerini yaptırdı. Yavuz iskenderoğlu görenleri hayrete düşüren müzesinde ayrıca İskender kebabının ilk kez yapıldığı ocağın, bıçakların bilendiğİ masatın, işyerinin tabelası ve burada kullanılan masalarıda sergiliyor.

Bursa'da ilk kez 1850 yılında Mehmet oğlu İskender İskenderoğlu tarafından yapılan ve daha sonra son kuşak olan Yavuz İskenderoğlu tarafından marka haline getirilip tescillendirilen İskender Kebabı'nın müzesi kuruldu. Bursa'da sahibi olduğu Osmanlı mimarisi ile hazırlanan İskender Konağı'ndaki müze görenleri hayrete düşürüyor. Müzede dedesi İskender İskenderoğlu, babası babası Süleyman İskenderoğlu, amacası Nurettin İskenderoğlu ile son kuşak olarak kendisinin mumya ve silikondan heykelini yaptıran Yavuz İskenderoğlu, müzede İskender Kebabı'nın Kayhan Çarşısı'ndaki ilk çarşısında kullanılan ocak, işyerinin tabelası, masalar ve işyerindeki süs eşyalarını sergiliyor. Müzenin tam olarak tamamlanmadığını açıklayan Yavuz İskenderoğlu, "Burada İskender'in var oluşundan bugüne kadar geçen sürecini o günkü gibi yaşatmak istiyorum. Dedelerimiz at sırtında kafesler içerisinde eti nasıl sattıklarınıda insanlar burada canlı gibi görecekler. O tarihlerde çekilen fotoğraflarıda müzede sergileyeceğim dedi. Müzeyi görenlerin gözlerine inanamadığını heykeliyle birlikte kendisine fotoğraf ve görüntü çektiklerini açıklayan Yavuz İskenderoğlu, "Bu müze çok özel olacak. Burada İskender'in 1850 yılından bu güne kadar nasıl yapıldığını müşterilere o günleri yaşatarak göstereceğim." dedi.

Yavuz İskenderoğlu müzeyi daha sonra İstanbul Beşiktaş'taki mağazasına taşıyacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title