Haberler

Bakan Kılıç ve Bilal Erdoğan İslam Konferansı Örgütü Gençlik Forumu'na Katıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu 45 ülkeden gelen gençlerin katılımıyla İstanbul'da düzenlendi.

* İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu 45 ülkeden gelen gençlerin katılımıyla İstanbul'da düzenlendi.

Forumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da yeraldı.

Forumda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,

"İslamafobya çok ciddi bir sorun. İslam dininin isminin terörle bir araya getirilmesi hatanın birinci adımıdır. Müslümanın yaptığı hata İslam dinine mal edilemez. Allah'ın emri, suçsuz bir insana zarar vermek, öldürmek değildir. Kişinin hatasını dine mal etmek en büyük hatadır"

"Müslüman gençler dünyayı değiştirebilir mi sorusuna gelecek olursak; Yes we can"

Haber: Arzu KAYA - Kamera: Özgür ARSLAN İSTANBUL DHA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) bünyesindeki İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ)'na katıldı.

BİLAL ERDOĞAN DA FORUMDA

Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen foruma Bakan Kılıç'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İTT Parlamentolar Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Avrupa Konseyi Demokratik Vatandaşlık ve Katılım Direktörü Jean Christophe Bas, İKGF-Dİ Genel Sekreteri Elşad İskandarov ve forum bünyesinde 45 ülkeden gençler katıldı.

"ALLAH'IN EMRİ, SUÇSUZ BİR İNSANA ZARAR VERMEK, ÖLDÜRMEK DEĞİLDİR"

Forumda konuşan İKGF-Dİ Genel Sekreteri Elşad İskandarov, Irak ve Suriye'de yaşanan olaylara bakıldığında yabancı güçlerin eylemlerinin büyük insan trajedelerine neden olduğunu belirtti. Forum moderatörünün sorusu üzerine konuşan Bakan Kılıç, "İslamafobya çok ciddi bir sorun. İslam dininin isminin terörle bir araya getirilmesi hatanın birinci adımıdır. Müslümanın yaptığı hata İslam dinine mal edilemez. Allah'ın emri, suçsuz bir insana zarar vermek, öldürmek değildir. Kişinin hatasını dine mal etmek en büyük hatadır. Bizler bir medeniyetin mensubu olduğumuzu dile getiriyoruz. Kuluz, hata yapabiliriz ve yapacağız. Biz sorumluyuz, mensubu olduğumuz din değil. Kimse çıkıp da başka bir dini terör kelimesiyle bir arada kullanmıyor. Kimse Hristiyan, Budizm terörü ifadelerini kullanmıyor" dedi.

SOSYAL MEDYA ETKİSİ

Gençlikle alakalı konularda çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Kılıç, "Gençliğin kendine güvenmesi, kendini donatması, teknoloji çalışmalarının içinde yer alması önemli. Sosyal medyadaki etkilere bakıldığında, bir elektronik cihaza bir şeyler yazıyorsunuz. Sizin yazdığınızdan doğrudan etkilenen bir insan var. Söylenen şeyin farklı noktalara gidebileceği bir algı ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

BAKAN KILIÇ'TAN "YES WE CAN" YANITI

"Müslüman gençler dünyayı değiştirebilir mi sorusuna gelecek olursak, Yes we can (evet yapabiliriz) " diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Kılıç, "Bunu hep beraber yapabiliriz. Şu an İstanbul'dayız. Bu şehrin fethi 21 yaşındaki bir kumandan tarafından yapıldı. Klasik ama derin bir örnektir" ifadesini kullandı.

"TOPLUMDA HUZURSUZLUK ÇIKARMAK İSTEYENLER OLURSA..."

Bireylerin eğitiminde aileye çok büyük önem düştüğünü kaydeden Kılıç, "Ebeveynin bir evlada vereceği gelişimi hiçbir sivil toplum örgütü yapamaz. İlk dünyayla tanıştığımız, geleceğinizi çizecek olan kurum, aile kurumudur. Bizim aileyi çok iyi eğitmemiz gerekiyor. Aile de bireyi eğitiyor. Kararlı bir şekilde yürütülen çözüm sürecinin içinde en önemli unsurlardan biri gençliğimizin birbirini tanımasıdır. Toplumda huzursuzluk çıkarmak isteyenler olursa ilk kullanmak istedikleri ve kullanabildikleri gençler oluyor. Gençler daha idealist. Bütün kardeşlerimizin eşit ve aynı olduğunu göstererek anlatmamız gerekiyor. Birbirimizi daha iyi bilmemiz için kaynaklarımızı verimli olarak kullanarak mekanik değil gerçek iletişimi ön plana çıkarmamız gerekiyor" dedi.

NİJERYALI KATILIMCI, BAKAN KILIÇ'I GÜLÜMSETTİ

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçilen forumda, genç bir katılımcı söz alarak "Cumhurbaşkanı, 'Modern İslam diye bir şey yoktur, İslam islamdır' demişti bu sözünü nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yöneltti.

Bakan Kılıç ise gülümseyerek, "Türkçeniz için kutluyorum. Adınız nedir, nereden geldiniz" diye sordu. Katılımcı da adının Osman olduğunu ve Nijerya'dan geldiğini belirtti. Bunun üzerine "Maşallah" diyen Bakan Kılıç, "Ben kendi ağzından 12 sene kadar önce duymuştum. İslam, İslamdır. Önünde veya arkasında hiçbir şey olmaz. Konu burada kapanmıştır bence" şeklinde yanıtladı.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdim edilirken, İstanbul Gençlik Manifestosu imzalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close