Haberler

Ayşe Buğra kimdir? Halk Tv konuğu Ayşe Buğra kaç yaşında, nereli? Ayşe Buğra biyografisi!

Ayşe Buğra kimdir? Halk Tv konuğu Ayşe Buğra kaç yaşında, nereli? Ayşe Buğra biyografisi!
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halk Tv'de hafta içi her gün yayınlanan, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programının bugünkü konuğu Akademisyen Ayşe Buğra oldu. Halk Tv konuğu Ayşe Buğra kimdir ve Ayşe Buğra kaç yaşında, nereli olduğu merak ediliyor. Peki, Halk Tv konuğu Ayşe Buğra kimdir? Ayşe Buğra kaç yaşında, nereli?

İsmail Küçükkaya İle Yeni Bir Sabah programının bugünkü konuğu Akademisyen Ayşe Buğra oldu. Birçok konu hakkında yorumlarda bulunan Ayşe Buğra kimdir, kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. Ayşe Buğra kaç yaşında, nereli, kimdir soruları araştırılıyor. Halk Tv konuğu Ayşe Buğra kimdir? Ayşe Buğra kaç yaşında, nereli? Ayşe Buğra biyografisi! Detaylar haberimizdedir…

AYŞE BUĞRA KİMDİR?

Ayşe Buğra, 19 Aralık 1951 yılında İstanbul'da doğdu. Türk ekonomist, akademisyen, sosyal bilimci ve yazar. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünde öğretim üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu UYGAR Merkezi'nin kurucu başkanlarındandır. İktisadi Düşünce Tarihi ve İktisat Metodolojisi, Karşılaştırmalı Sosyal Politika, Gelişme İktisadı gibi konularda araştırmalar ve yayınlar yapmaktadır. Ekonomilerde ve küresel düzeyde sosyal politikalar konusundaki araştırmalara katkısı nedeniyle 2015 Dünya Bilim Akademisi Sosyal Bilimler Ödülü'ne (The World Academy of Sciences -TWAS) layık görülmüştür.

Babası romancı Tarık Buğra, annesi akademisyen ve oyun yazarı Jale Baysal'dır. Ortaöğrenimini Robert Kolej'de tamamladıktan sonra 1970-1973 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde okudu. Yüksek öğrenimini Kanada'da Laval Üniversitesi'nde tamamladı, aynı üniversitede yüksek lisansını (1976) ve McGill Üniversitesi Ekonomi Bölümünde doktora (1983) derecesini aldı.

İstanbul Üniversitesi (1980-1981), McGill Üniversitesi Ekonomi Bölümü (1981-1983) ve Sherbrooke Üniversitesi (1983)'nde çalıştı. 1985 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapmaya başladı. 1988 yılında iş insanı Osman Kavala ile evlendi.

İktisadi Düşünce Tarihi ve İktisat Metodolojisi, Karşılaştırmalı Sosyal Politika, Gelişme İktisadı gibi konularda araştırmalar yapan Buğra, 1995 yılında Devlet Ve insanlar adlı eseri ile Sosyal Bilimler alanında Sedat Simavi Ödülü'nü kazandı. 2015 yılında ekonomilerde ve küresel düzeyde sosyal politikalar konusundaki araştırmalara katkısı nedeniyle "Celso Furtado Ödülü" olarak da bilinen The World Academy of Sciences (TWAS) Dünya Bilim Akademisi Sosyal Bilimler Ödülü'ne layık görüldü. 2018 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'nün önerisiyle verilmekte olan Boğaziçi Üniversitesi Aptullah Kuran Üstün Hizmet Ödülünü aldı.[8] Bilim Akademisi üyesidir. 2021 yılı Türkiye P.E.N. Yazarlar Derneği'nin Duygu Asena Ödülü'nü aldı.

Eserleri

New Capitalism in Turkey The Relationship between Politics, Religion and Business (2014; Türkçesi: Türkiye'de Yeni Kapitalizm: Siyaset, Din ve İş Dünyası, 2015)

Sınıftan Sınıfa (Taylan Acar, Esin Ertürk, Özgür Burçak Gürsoy, Ebru Işıklı, Aysun Kiran and Sevecen Tunç ile birlikte, 2010)

Yoksulluk, Kapitalizm ve Türkiye'de Sosyal Politika, (2008)

Devlet-Piyasa Karşıtlığının Ötesinde: İhtiyaçlar ve Tüketim Üzerine Yazılar (2000)

Islam in Economic Organizations (1999)

State and Business in Modern Turkey (1994; Türkçesi: Devlet ve İşadamları, 1995)

İktisatçılar ve İnsanlar (1989) İletişim Yayınları tarafından basılmıştır. Kitap, 407 sayfadan oluşmaktadır.

Çeviri eserleri

Büyük Dönüşüm (K. Polanyi'den, 1986)

Uluslararası Ticaret Politikası (D. Robertson'dan, 1982)

Derleme

Trajectories of Female Employment in the Mediterranean (Yalçın Özkan ile birlikte derleme, 2012; Türkçesi: Akdeniz'de Kadın İstihdamının Seyri, 2013)

Reading Karl Polanyi for the 21st Century: Market Economy as a Political Project (Kaan Ağartan ile birlikte derleme, 2007; Türkçesi: 21. Yüzyılda Karl Polanyi'yi Okumak: Bir Siyasi Proje Olarak Piyasa Ekonomisi, 2009)

Bir Temel Hak Olarak Vatandaşlık Gelirine Doğru (Çağlar Keyder ile birlikte derleme, 2007)

Sosyal Politika Yazıları (Çağlar Keyder ile birlikte derleme, 2006)

State Market and Organizational Form (Behlül Üsdiken ile, 1997)

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem
İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

İstanbul'daki aile katliamında yeni detaylar! Şahıs, kız kardeşi ve eşini de ağır yaralamış

Katliamda her bir detay kan donduran cinsten! Tüm ailesini öldürmeyi kafasına koymuş

19 ilimizde eğitime kar engeli

19 ilimizde eğitime kar engeli

Saadet Partisi'nde yeni genel başkan Mahmut Arıkan

Saadet'te Karamollaoğlu dönemi sona erdi! İşte yeni genel başkan

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title