Haberler

Zorlu Enerji'ye Pakistan'da "Gold Standard" Sertifikası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zorlu Enerji'nin Pakistan'daki rüzgar santraline "Gold Standard" sertifikası verildi.

Zorlu Enerji'nin Pakistan'daki rüzgar santraline "Gold Standard" sertifikası verildi. Şirket, böylece bu ülkede "Gold Standard" sertifikası alan ilk firma oldu.

Zorlu Enerji'den yapılan açıklamaya göre, şirketin Pakistan'daki santrali, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıları ile karbon piyasasında işlem gören enerji projelerini derecelendiren standartlar arasında en itibarlısı olan Gold Standard sertifikasını aldı.

Pakistan'da yılda 100 bin tona yakın karbondioksit salınımının önüne geçen projenin çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliğe sunduğu katkı teyit edilirken Zorlu Enerji de Pakistan'da Gold Standard sertifikası alan ilk şirket oldu. 2009 yılında elektrik üretimine başlayan 56,4 megavat kurulu güce sahip santral, Pakistan'ın en büyük rüzgar enerji projeleri arasında bulunuyor.

Zorlu Enerji'nin daha önce Gökçedağ, Sarıtepe ve Demirciler rüzgar enerjisi santral projeleri için aldığı Gold Standard sertifikası, yenilenebilir enerji projelerini, karbon emisyonlarında sağladığı düşüş, doğaya saygılı olması, toplumsal kalkınmaya sunduğu katkı gibi farklı kriterlere göre değerlendirerek verilen küresel ölçekli en itibarlı program olarak kabul ediliyor. Dünyada 80'den fazla sivil toplum örgütü tarafından desteklenen ve 1.100 projenin de gelişmesi için çalışan program, Gold Standard Foundation tarafından yürütülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Gold Standard sertifikasının yenilenebilir enerji projeleri için yüksek kaliteli karbon kredilerinin oluşturulmasında önemli bir güvence sunduğuna dikkat çekti. Ak, şunları da kaydetti:

"Tüm yatırımlarında toplumsal, çevresel ve ekonomik kalkınmayı destekleme vizyonuyla hareket eden bir Grup olarak yenilenebilir ve temiz enerji projeleri için önemli bir eşiği temsil eden Gold Standard sertifikasına tüm rüzgar enerjisi projelerimizde sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Pakistan'ın Jhimpir bölgesinde 2009 yılında hayata geçirdiğimiz proje, yılda 100 bin tona yakın karbondioksit salınımının önüne geçmesinin yanı sıra Pakistan'da toplumsal kalkınma konusunda da önemli bir değer yarattı. Sektörümüz açısından ilham verici olduğunu düşündüğümüz bu gibi projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel
title
Close