Haberler

Zirve Sanıkları Cezaevinde "İtirafçı Ol Kavgası" Yapmış

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'daki 3 misyonerin öldürülmesine yönelik görülen Zirve Yayınevi davasının 2 sanığı arasında cezaevinde "itirafçı olma" konusunda kavga çıktığı ortaya çıktı.

Malatya'daki 3 misyonerin öldürülmesine yönelik görülen Zirve Yayınevi davasının 2 sanığı arasında cezaevinde "itirafçı olma" konusunda kavga çıktığı ortaya çıktı.

Zirve Yayınevi davasının 84. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sona erdi. Duruşmada tutuklu sanık Astsubay Abdullah Atılgan'ın 4 gün süren ek savunmasının ardından tutuklu sanık Jandarma Uzman Çavuş Adem Gedik ek savunmada bulundu. Sanık Gedik, "Gizli tanık İlker Çınar, benim 11 Ocak 2007 tarihli Malatya'da gerçekleştirildiği iddia edilen 1. Çalıştaya katıldığımı söylüyor. Ancak ben bu tarihte ne Malatya'dayım ne de Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nın personeliyim. 27-28 Ocak 2008 tarihinde toplantılarda bulunduğumun belirtilmesine karşın ben o tarihlerde de Malatya dışındayım. 16 Aralık 2006 tarihli katıldığımın belirtildiği toplantı tarihinde ise Türkiye'de değilim, yurt dışı görevindeyim. TUSHAD'ı daha önce kelime olarak duymadım. İddianamede iddia edildiği gibi bir örgüt varsa, ben bunun üyesi değil karşısındayım. Tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Duruşma esnasında söz alan tutuklu sanık Hüseyin Yekli, "Levent Ercan Gelegen benim hakkımda dilekçe vermiş. Ben Levent'e demişim ki; 'Gel itirafçı olalım, kurtulalım' diye. Levent'te bana kızarak cezaevindeki odadan ayrılmış. Benim bu olayla ilgili bilgim ve ilgim yoktur, neyin itirafçısı olayım. İlgimin ve bilgimin olmadığı bir olayla ilgili olarak itirafçı olamam" dedi.

Hüseyin Yelki'den sonra söz alan tutuklu sanık Levent Ercan Gelegen ise, "Biz cezaevinde yemek yemeği bıraktık, gardiyanların dedikoduları ile uğraşıyoruz. Cezaevindeki memurlar benim üzerimden Hüseyin'e, Hüseyin'in üzerinden ise benim üzerime laf getirip götürüyorlar. Gardiyanlar bilerek itirafçı olmamızı istiyorlar" iddialarında bulundu.

Elbistan Cezaevi'nden görüntülü sistemle duruşmaya bağlanan tutuklu sanık Varol Bülent Aral, Elbistan Cezaevi'nden başka bir cezaevine nakil olmak istediğini söyleyerek, "Size ekstra bilgiler vereceğim. İlginç ve güzel bilgiler var" dedi.

Sanık Mehmet Ülger'in avukatı Halis Önal, gizli tanık ve sanık İlker Çınar'ın para hareketlerinin tespit edilmesini talep etti.

GİZLİ TANIĞIN CEZAEVİ DEFTER KAYIDI MAHKEMEYE SUNULDU

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer ise, verdiği tüm ifadelerinde herhangi bir askeri mahkemede yargılanmağını ve yine herhangi bir askeri cezaevine girmediğini iddia eden gizil tanık ve davanın sanığı İlker Çınar'ın askeri cezaevinde kaldığına dair cezaevi belgelerini mahkemeye sundu. Avukat İlkay Sezer tarafından mahkemeye sunulan belgede gizil tanık ve sanık İlker Çınar'ın "33. Mekanize Piyade Tugayı Askeri Cezaevi Hükümlü Defteri"nde "P.Uz. Onb. İlker Çınar" olarak gösterildiği ve fotoğrafının da bulunduğu bölümde bu şahsın "Firar" suçu nedeniyle 5 ay ceza aldığı belirtilirken, "Hangi mahkemeden cezalandırıldığı ve ilamın tarih no" bölümünde de "33. Mknz. P.Tug. As.Mah.'sinin 15.10.1993 gün ve 1993/871-421 Esas-Karar sayılı, gerekçeli hüküm" ifadesi yer alıyor. İlker Çınar'ın cezaevi defterindeki "Düşünceler" bölümünde "33. Mknz. P. Tug. As. Sav.lığının 15.11.93 gün ve 1993/25856-il.1993/530 sayılı emrine ekli olarak gönderilen 33. Mknz. P.Tug. As. Mah.sinin 15.11.1993 gün ve 1993/871-104 Esas-Karar sayılı şartla salıverilme kararı ile tahliye" ifadesi de yer alıyor.

Avukat İlkay Sezer, Levent Ersöz'ün mahkemede tanık olarak dinlenilmesini talep etti. Avukatlar Necla Çitil Tufan ve Şahin Tezcan ile Alper Çitil de tahliye taliplerinde bulundular.

Duruşmada söz alan sanık Ruhi Abat, "Dava dosyası labirent gibi, fareyi koysanız kaybolur. Savunmamı hazırlamam için 2 ay süre istiyorum" dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti ara kararlarını açıkladı. Buna göre, duruşmayı 30 Ekim 2013 gününe erteleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Ruhi Abat, Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral, Hüseyin Yelki ve Ahmet Hurşit Tolon hakkındaki tutukluk hallerinin devamına karar verdi.

DİYARBAKIR'DAN JİTEM DOSYASINI İSTEYECEK

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen JİTEM ve Musa Anter'in öldürülmesi ile ilgili dava dosyalarındaki iddianamelerden birer suretin ve JİTEM ile ilgili evraklardan birer suretin adı geçen mahkemeden istenmesine karar veren mahkeme heyeti, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz darbe planı yargılaması olarak bilinen Balyoz Darbe Planı olarak belirtilen davanın gerekçeli kararından ve ayrıntısı müzekkerede belirtilecek ilgili belgelere ilişkin arama ve el koyma tutanaklarından birer suret istenmesine de karar verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close