Haberler

Zigana Doğa Okulunun Hedefi Ekolojik Okur-yazarlık

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zigana Doğa Okulu Başkanı Savaş Aydın, Zigana köyündeki doğa okulunun ekolojik okur-yazar yetiştirmek üzere kurulmuş, ticari amaç gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu bildirdi.

Zigana Doğa Okulu Başkanı Savaş Aydın, Zigana köyündeki doğa okulunun ekolojik okur-yazar yetiştirmek üzere kurulmuş, ticari amaç gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi İpek yolu üzerinde bulunan Zigana köyündeki okulun muhtarlık tüzel kişiliğine sahip bir kültür ve bilim organizasyonu olduğunu kaydetti.

Okulun ticari amaç gütmekten uzak bir yapısı olduğunu ifade eden Aydın, 2011 yılından beri sürdürdükleri faaliyetlerde Zigana coğrafyasının doğal güzellikleri ile kültürel zenginliklerinin korunmasını amaçladıklarını belirtti.

Zigana'da yörenin önemli lezzetlerinden Lames için 9 kez etkinlik düzenlediklerini anımsatan Aydın, "19 Ağustos 2018 tarihinde yapacağımız 10. Lames Bilim, Sanat ve Kültür Şenliği'nde meslekte 30 yılını geçmiş ya da emekli olmuş öğretmenlerimize onur ödülü vereceğiz. Kendilerini Zigana köyüne davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

"Coğrafyamız korunmaya, kollanmaya muhtaçtır"

Açıklamasında, "Dünyada köyde açılan ilk bitki müzesine sahibiz." ifadelerine yer veren ve turizm konusunda da inisiyatif alarak sempozyum ve çalıştaylar düzenlediklerini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Okulumuz ekolojik okur-yazar yetiştirmek üzere kurulmuş, ticari amaç gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Doğal güzelliklerin muhteşem olduğu coğrafyamız korunmaya, kollanmaya muhtaçtır. Okulumuzun acilen tadilata ihtiyacı var. Oldukça yoğun çalışmaların olduğu bu sektörü sivil toplum örgütleri olarak desteklenmemiz gerektiğine inanıyorum. Kırsal alanda üretim faaliyetlerine yoğun bir biçimde katılan kadınlar, gelişmekte olan ülkelerde kırsal ekonomi için temel güç kaynağıdır ancak bu güç kaynağı, çoğunlukla karşılığı ödenmeyen 'ücretsiz aile isçisi' emeği olarak görünmekle birlikte, tarımsal üretimin önemli bir bölümü bu emeğe dayanmaktadır. Tarımsal üretimin yaklaşık yüzde 50'sini gerçekleştiren kadınlar, aynı zamanda Türkiye'de kadın istihdamının yarısını oluşturmaktadır. Kadınımızın ekonomik, politik, kültürel ve siyasi olarak erkeğin bulunduğu her yerde eşit olanaklardan faydalanması ile ancak bu alanda sürdürülebilirlik sağlanacaktır."

Kaynak: AA / Güncel
title
Close