Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Zemini 90 Derece Çevrilmesi Planlanan ve Tribünlerin Yükseltilmesi Gündemden Olan Stadyumu Havadan...

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in projesiyle bir kez daha gündeme gelen Türkiye'nin en tartışılan stadı 'Olimpiyat Stadı'nı havadan görüntüledik.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in projesiyle bir kez daha gündeme gelen Türkiye'nin en tartışılan stadı 'Olimpiyat Stadı'nı havadan görüntüledik.

Fatih Terim, en büyük problemi 'rüzgar' olan stadyumun zeminini çevirerek, rüzgarı önleyip, stadı 365 gün yaşayan ve çalışan bir mekana çevirmek için bir proje geliştirmişti. Fatih Terim'in projesine ilk itiraz ise dönemin Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Vedat Bayram'dan gelmişti. Vedat Bayram yapılması planlanan değişikliklerle stadın standart dışına çıkacağını yeni haliyle hiçbir uluslararası organisazyona ev sahipliği yapamayacağını söylemişti.

Türkiye Futbol Federasyonuyla da paylaşılan Fatih Terim'in Olimpiyat stadı ile ilgili projesinde temelde stadın rüzgar etkisinden kurtarılması ve ayrıca yaşayan bir stadyum olması amaçlanıyor. Projeye göre Olimpiyat Stadı'nın zemini 90 derecelik bir açıyla değiştirilecek, yani şu anda numaralı ve maraton tribünleri kale arkası tribünleri olacak. Şu an kale arkası tribünleri yükseltilip üstleri kapatılarak rüzgarın etkisi azaltılacak. Proje kapsamında stadın çevresine ya da içine alışveriş merkezi ve eğlence merkezi gibi unsurlar eklenecek. Milli takımlar tüm karşılaşmalarını bu stadyumda gerçekleştirecek. Projenin 120 milyon dolara mal olması planlanıyor.

PROJEYE İTİRAZ GELMİŞTİ

Bu projeye ilk itiraz ise stadyumun yapıldığı dönemde Gençlik ve Spor İstanbul İl müdürü Vedat Bayram'dan gelmişti. Vedat Bayram Fatih Terim'in projesinin Olimpiyat Stadını standart dışına çıkaracağını söylemişti. Vedat Bayram stadyumun dünya standartlarında bir stadyum oluğunu söyleyerek zeminin yönünün değiştirilmesinin bunu bozacağını belirtmişti.

HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİK

Havadan görüntülediğimiz 76 bin 92 kişilik Olimpiyat Stadı ise bütün ihtişamı ile kendisi için hazırlanacak projeyi bekliyor. 125 milyon dolarlık yatırımla 2002 yılında açılan Olimpiyat Stadı maç yapılmadığı günlerde  ise adeta bir ölüm sessizliği içinde.

1999 yılında temeli atılan Olimpiyat Stadı 2002 yılında hizmete açıldı. Maliyeti 125 milyon dolar olan stadyum 2005 yılında Şampiyonlar ligi finaline ev sahipliği yaptı. Başakşehir Spor'a uzun süre ev sahipliği yapan stadyumu bu sezon Beşiktaş JK kullanıyor.

Olimpiyat stadyumunun özellikleri

Temel atma 1999

Açılış 2002

Zemin Çim

Maliyet 125 milyon dolar

Mimar Michel Macary,Aymeric Zublena

Kapasite 80,597 (2002–2005)

76,092[1] (2005–günümüz)

Boyutlar 105m x 70m

Kullanıcıları

Türkiye Milli Futbol Takımı

İstanbul B.B. (2007-2013)

Galatasaray SK (2003-2004)

Beşiktaş JK (2013-2015) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title