Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan ateşkes umudu: Nihai karar İsrail'in

Gözler Orta Doğu'da! Saatler içinde her şey değişebilir

Yüzlerce Ton Salatalık Çöpe Gidiyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da fiyaının düşmesine rağmen alıcı bulamayan firmalar, her gün yüzlerce ton salatalığı çöpe döküyor.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde fiyatının 5 ile 10 kuruşa kadar düşmesine rağmen alıcı bulamayan firmalar, her gün yüzlerce ton salatalığı çöpe döküyor.Rusya ve Ukrayna'ya yılda ortalama 10 bin ton salatalık ihraç eden ME-SA Tarım Limited Şirketi, üreticiden kilosunu 10 kuruşa satın aldığı salatalığın, ihracata gitmeyecek, kalitesiz olanlarını çöpe döküyor. Salatalık fiyatının düşmesini bilinçsiz üretimden kaynaklandığını belirten firma yetkilileri, bölgede pazarlayabilecekleri kalitede yeterince ürün yetiştirilmesinden yakındı.

KALİTESİZ ÜRÜN ÇÖPE

ME-SA Tarım Limited Şirketi Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, hale giriş fiyatı normalde 30-40 kuruş olması gereken salatalığın fiyatının 5 ile 10 kuruşa kadar düştüğünü söyledi. Fiyat düşüşündeki en önemli etkenin bilinçsiz üretim ve sıcak iklim olduğunu belirten Gümüş, Her bölgenin kendine özgü üretim zamanı var. Üretimde zamanlama iyi ayarlanmadığında ürün fazlası oluşur. Bu da salatalığın değer kaybetmesine neden olur. Biz mümessilden gelen ürünü satın alıyoruz. Ancak istediğimiz kalitede olmayan kısmını çöpe dökmek zorunda kalıyoruz dedi.

ÇİFTÇİ BİZİ DİNLEMİYOR

Çiftçinin talebe göre ürün yetiştirmesi gerektiğini vurgulayan Gümüş, Alanya'da salatalığı paraya çevirmeye çalıştıklarını vurguladı. Çiftçileri kaliteli ürün yetiştirmeleri yönünde uyardıklarını ve yönlendirmeye çalıştıklarına işaret eden Gümüş, Ancak bizim satabileceğimiz şekilde ürün yetiştirmiyorlar. Bu nedenle salatalık para etmez oldu. Yetiştiren de dertli, tüccar da dertli. Bu yıl çiftçi de kazanamadı, biz de kazanamadık. Bayramdan önce günde 100-150 ton salatalık çöpe gidiyordu. Şu an da günde 5 ile 10 ton arasında salatalık döküyoruz. Belediye artık bize çöp aracı göndermekten bıktı. Domateste de çok yakında aynı sorun başlayacak diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title