Yüzde 94 Egelli Yatalak Hastaya Sgk Çilesi
Ankara'nın Polatlı ilçesinde 13 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu beyin fonksiyonlarının büyük bölümünü yitiren ve yatağa bağımlı hale gelen 54 yaşındaki Necati Güler, 41 yıldır kardeşlerinin bakımıyla hayatını sürdürüyor.
Ankara'nın Polatlı ilçesinde 13 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu beyin fonksiyonlarının büyük bölümünü yitiren ve yatağa bağımlı hale gelen 54 yaşındaki Necati Güler, 41 yıldır kardeşlerinin bakımıyla hayatını sürdürüyor. Ağabey Nevzat Güler, yatalak kardeşlerinin hiçbir sosyal güvencesi olmadığını, kendilerine birşey olması halinde bakacak kimsesi de bulunmadığını belirterek, ölen babalarının emekli maaşının kardeşine bağlanması için mücadele ediyor.
Ağabey Nevzat Güler, 'yüzde 94' engelli raporu bulunan kardeşine babalarının emekli maaşının bağlanması için SGK'ya başvurduklarını, Polatlı Dua Tepe Devlet Hastanesi'nden aldıkları raporu ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını anlattı. Devlet Hastanesi'nden aldıkları raporun SGK tarafından kabul edilmediğini söyleyen Nevzat Güler, bir araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden rapor istendiğini kaydetti.
'HASTANE HASTANE GEZDİRDİK'
Yatalak kardeşlerini hastane hastane gezdirmek durumunda kaldıklarını söyleyen Güler, en son Numune Hastanesi'ne gittiklerini ve buradan da 'yüzde 94'lük malüllük raporu' verildiğini anlattı. Ancak bu raporun da SGK tarafından kabul edilmediğini kaydeden Nevzat Güler ve kız kardeşi Necla Şahin, yetkililerin bu sorunu çözmesi için çağrıda bulundu.
'EVDE BAKIM ÜCRETİ İSTEMİYORUZ'
Yatalak hasta Necati Güler'in diğer ağabeyi Polatlı Dua Tepe Devlet Hastanesi eski başhekimi Opr. Dr. Necdet Güler, kardeşi için evde bakım ücreti talebinde bulunmadıklarını belirterek, "Biz kardeşimize bakıyoruz, evde bakım ücretini daha çok ihtiyacı olan insanlar alsın diye düşündük" dedi. Kardeşinin hiçbir sosyal güvencesi olmadığını anlatan eski başhekim Güler taleplerini şöyle dile getirdi:
"Biz ölen babamızın emekli maaşının kardeşimize bağlanmasını istiyoruz. Bu yasal bir uygulamadır ve hem devlet hastanesinden, hem de hakem hastanesinden yüzde 94 oranında iş göremez raporu var. Bu kardeşimiz su bile içemiyor. Kardeşimizin biz olmadan da hayatını devam ettirmesini sağlayacak, ilaçları verilecek yasal hakkımız olan sosyal güvencenin peşindeyiz. Türkiye'de binlerce uygulaması var ve asla yasal olmayan bir isteğimiz olamaz."
FOTOĞARFLI - Polatlıankara