Yozgat Şeker Fabrikası İşçileri 2 Saat Fazla Çalışma Eylemi Başlattı
Yozgat Şeker Fabrikası işçileri 2 saat fazla çalışma eylemi başlattıTÜRKİYE genelindeki şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin kadroya alınmaları ve şeker sektörünün sorunlarının çözümü amacıyla Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi işçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Merkezi tarafından alınan 2 saat fazla çalışma eylemine, Yozgat Şeker Fabrikası'nda çalışan işçiler de katılarak destek verdi.
Yozgat Şeker Fabrikası işçileri 2 saat fazla çalışma eylemi başlattı
TÜRKİYE genelindeki şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin kadroya alınmaları ve şeker sektörünün sorunlarının çözümü amacıyla Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi işçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Merkezi tarafından alınan 2 saat fazla çalışma eylemine, Yozgat Şeker Fabrikası'nda çalışan işçiler de katılarak destek verdi.
Yozgat Şeker Fabrikası Sendika önünde bir araya gelen şeker işçileri, hazırladıkları dev afişin altında toplanıp, 2 saatlik fazla çalışma eylemine başladılar. Bir ay boyunca devam edecek olan 2 saatlik fazla çalışma eylemi nedeniyle işçiler fazla ücret talep etmediler. Şeker İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Turgut Gözübüyük eylem sonrası yaptığı basın açıklamasında, 2 saat fazla mesai eyleminin öncelikli hedefinin Şeker İş camiası içerisinde çalışan Muvakkat statülü işçilerin kadrolu hale getirilerek üretim bandındaki kalifiye eleman zaafını gidermek, bu zaaftan kaynaklanan hammadde ve zaman israfının da önüne geçmek olduğunu belirtti, şunları söyledi:
"Yaptığımız eylemin mesajına bakıldığı zaman (2 Saat fazla mesai) toplumsal fayda ve barışa yöneliktir. İşçi kimliğinin herhangi bir ideoloji ya da siyaset kurumu tarafından manipüle edilmemesi ve bu kimlik üzerinden farklı tartışmalara yol açmaması, bu anlamda bir eylemi yerinde bulduk. Öncelikli olarak Şeker camiasında Muvakkat ve kadrolu işçi kimliğinde farklılaşan ekonomik hüviyeti aynılaştırarak, camia içerisinde barışı sağlamak ve bu barışı toplumsal alana yansıtmak. Bu yönüyle Muvakkat işçilerin ekonomik kimliği üzerinden kendini ötekileştirmesinin önüne geçerken, farklı ideolojiler tarafından manipüle edilmesine engel olmaktır".
Gözübüyük, muvakkatların kadroya alınmasıyla beraber nitelikli eleman zaafının giderileceği, muvakkat ile kadrolular arasında kimlik farklılığını ortadan kalkacağını söyledi.
MEZARDA EMEKLİ OLMAK İSTEMİYORUZ
İşçilerden Mustafa Halıcı ise muvakkat işçi olduklarını burada öğrendiklerini belirterek, "Yılda 5-6 ay farklı sürelerde çalıştırılıp işten çıkartılıyoruz. Yerimize taşeron işçi adı altında personel alınıyor. Bizlerin bu şekilde çalışarak emekli olma ihtimali bulunmuyor. Bizler mezarda emekli olmak istemiyoruz" dedi.