Haberler

Yozgat Şehit Oğlu İçin Yaptırdığı Parkın İsmini Belediye Kaldırdı Ek Fotoğraf

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 9 Kasım 1998'de pusuya düşürülerek şehit edilen 6'sı korucu 20 güvenlik görevlisinden biri olan ve terhisine 70 gün kala şehit olan komando er Mahmut Turan anısına babası Fahri Turan, Yozgat'ın Sarıhacılı Köyünde park yaptırdı.

Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 9 Kasım 1998'de pusuya düşürülerek şehit edilen 6'sı korucu 20 güvenlik görevlisinden biri olan ve terhisine 70 gün kala şehit olan komando er Mahmut Turan anısına babası Fahri Turan, Yozgat'ın Sarıhacılı Köyünde park yaptırdı. Parka ise şehit oğlunun adı verildi. Sarıhacılı Köyü geçen yıl mahalle statüsü alınca, belediye de parkta düzenleme yapıp, şehidin adını kaldırdı. Ancak park içinde yaptırdığı çeşmeye şehidin adını verdi. Bu duruma tepki gösteren şehit babası Fahri Turan, "Ne yatptıysam Belediye Başkanı Kazım Arslan oğlumun ismini park girişine yazdırmadı. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, İçişleri bakanından destek bekliyorum" dedi. Belediye Başkanı Ak Partili Kazım Arslan ise "Şehidin ismini Yozgat'ta bir caddemizde yaşatıyoruz. Ayrıca park içerisinde bulunan çeşmede de şehidin ismi mevcut. Şehidin ismi hiçbir resmi karar alınmadan oraya yazılmış daha önce. Sehitlerimize saygımız sonsuz, ancak belli bir düzen içerisinde isimler veriliyor" dedi. Yozgat merkeze bağlı Sarıhacılı köyü 2015 yılında mahalle statüsü alınınca beklenmedik bir gelişme yaşandı. Resmi makamlardan sözlü izin alınıp, herhangi bir belge düzenlenmeden Fahri Turan tarafından şehit oğlu için devletin verdiği kan parası bedeli ile 2003 yılında köyde yaptırdığı parka Şehit Mahmut Turan ismi verildi, törenle hizmete açıldı. Ancak Sarıhacılı Köyü mahalle statüsüne girip, Yozgat belediyesinin yetki sınırlarına dahil oldu. Belediye de yeni mahallesinde çalışmalara başlarken, köy girişinde bulunan Şehit Mahmut Turan Parkı'nda düzenlemeler yapıp, törenle yeniden hizmete açtı. Açılış sonrası Şehit oğlunun isminin kaldırıldığını gören emekli işçi Fahri Turan, durumu il yöneticilerine bildirdi, ancak sonuç alamadı. Şehit babası Turan, "Ne yaptıysam, Belediye Başkanı Kazım Arslan oğlumun ismini park girişine yazdırmadı. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, İçişleri bakanından destek bekliyorum" dedi,

12 YIL SONRA ŞEHİDİN İSMİNİ KALDIRDILAR

Şehit babası Fahri Turan, devletin şehit oğlu için verdiği parayla park yaptırıp oğlunun ismini yaşatmak istediğini belirterek, tepkisini dile getirdi. Baba Turan, "Oğlum şehit olduktan 2 sene sonra devlet bana kan bedeli olarak bir miktar para ödedi. Köyüme gelerek ihtiyar heyeti ve köylülerle görüştüm. 'Oğlumun adına hayır yapacağım' dedim. Köy heyeti ve köylülerimiz bana 'caminin yanında bos bir alan var, orayı tahsis edelim. Sen oraya park yaptır, çocuğumuzun adı yaşasın' dediler. Ben de 2003 yılında parkı kendi imkanlarımla yaptırdım. Bir yıl sonra da 2 kilometreden buraya su getirdim, bir de çeşme yaptırdım. Parkın girişine de çocuğumun ismini yazdırdım. Aradan 12 yıl geçtikten sonra 2013 yılında devlet, parkın bakımını yaptırdı. 2015 yılında köyümüz mahalle oldu. Bundan sonra belediye parkın eksiklerini tamamladı. Parkın yanına yapılan fırının açılışı yapıldı. O güne kadar parktan 12 yıldır oğlumun isminin yazıldığı tabela takılmadı. İsimsiz olarak parkın açılışı yapıldı" dedi.

CUMHURBAŞKANINA YAZI YAZDIM

Bu durumu valiye bildirdiğini, belediye başkanına da sorduğunu belirten şehit babası Fahri Turan, "Bu park isimsiz değil. 'Bu isim tabelası neden takılmadı?' diye sordum. Ama aldığım cevap, 'bu ismi vermeyeceğiz' oldu. Girişimlerim sonuçsuz kaldı ve Cumhurbaşkanına yazı yazdım. Belediye, Cumhurbaşkanlığına cevap verirken, 'geçmişte bu parkla ilgili herhangi bir isimlendirme yapılmamıştır' diyor. 'Park isimleri encümen kararıyla verilmektedir' diye işin içinden çıkıyorlar. Derdimizi hiçbir yere anlatamıyorum. Şehit babası olarak köyümüz mahalle olduktan sonra belediye başkanımızdan, encümen kararı alıp Şehit Mahmut Turan ismini bu parka vermesini beklerdim. Bunun tam tersi oldu. Ben Cumhurbaşkanından, başbakandan, İçişleri bakanlığından bu sorunun çözülmesi için yardım bekliyorum. Şehit oğlumun isminin yazıldığı tabelanın yeniden parka takılmasını bekliyorum. 12 senelik ismi kaldırıp attılar. Bu şehit parkı, şehit ismi. Eğer bizim zerre kadar bu devlette hakkımız varsa, ben yetkililerden çocuğumun isminin yeniden yerine takılmasını istiyorum. Benim ricam bu. Hiçbir belgesi, bilgisi olmasın, belediye başkanı olarak encümen kararını al, bu ismi yerine tak, ben de sana teşekkür edeyim. Ama tam tersini yaptınö diye konuştu.

BİZ ŞEHİT AİLESİYİZ, VATANIMIZA İHANET ETMEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, manevi desteğini bekleyen şehit babası Fahri Turan, 'Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, İçişleri Bakanım, şehit acısını 18 senedir zor taşıyorum. Böyle insanlara fırsat verip de bizi aşağılatmayın, rencide ettirmeyin. Biz şehit ailesiyiz vatanımıza ihanet etmedik. Benim tek suçum, şehit oğlumun adına park yaptırmak. Allah'ın takdiri ilahisi. Bizler şehit babası olarak gururlanıyoruz, alnımız açık geziyoruz. Oğlum 1998 yılında Gabar Dağı'nda teröristlerin pusu kurarak şehit ettiği askerlerden biriydi. Terhisine 70 günü vardıö diye seslendi.

BAŞKAN ARSLAN: İSMİN DEĞİŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise şehidin ismini Yozgat'ta bir caddede yaşattıkların ıbelirterek, "Ayrıca park içerisinde bulunan çeşmede de şehidin ismi mevcut. Şehidin ismi hiçbir resmi karar alınmadan oraya yazılmış daha önce. Şehitlerimize saygımız sonsuz, ancak belli bir düzen içerisinde isimler veriliyor. Kendileri köyde bir tabela takmışlar. Onun ötesinde verilen bir ismin değiştirilmesi söz konusu değil" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close