Yönetder Heyeti Samsun'da
YÖNETDER Genel Sekreteri Duman: "Bürokratlar sahaya iniyor, bürokratlar bürokrasiyi kendi elleriyle kaldırıyor. Geçmişte 'bürokratlar burunlarından kıl aldırmaz' diye bir görüş vardı, o görüş ta...
Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) üyelerinden oluşan heyet, "Saha İnceleme ve Ortak Akıl Programı" kapsamında Samsun'a geldi.
Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Samsun Kent Müzesini gezdi. Buradan Samsun Büyükşehir Belediyesine geçen heyet, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın makamındaki sunuma katıldı.
Gezilerine ilişkin AA muhabirine açıklama yapan YÖNETDER Genel Sekreteri İsmet Duman, dernek üyelerinin değişik illerdeki sanayicileri, üreticileri, fabrikaları, organize sanayi bölgelerini, ticaret odalarını, mülki ve idari amirleri ziyaret ettiğini belirtti.
Gittikleri illerde görüş alışverişinde bulunduklarını, bu durumun bir sinerji oluşturduğunu vurgulayan Duman, şöyle devam etti:
"Yani özel sektör yöneticisinin halinden bürokratlar anlamış oluyor. Kendi kurumlarıyla ilgili mevzuat düzenlemelerinde bu kesimlerin fikir ve görüşlerine kulak vermiş oluyorlar. Reel sektörü fiilen yerinde görüp incelemiş oluyoruz, temas ediyoruz ve böylece gerçek hayatın içinde oluyoruz. Bürokratlar sahaya iniyor, bürokratlar bürokrasiyi kendi elleriyle kaldırıyor. Geçmişte 'bürokratlar burunlarından kıl aldırmaz' diye bir görüş vardı, o görüş tarihe gömüldü. Bürokratlar sanayicinin, üreticinin ayağına gidiyor. Çünkü onlar bizim için çok önemli kişiler. Ülkede istihdam oluşturuyorlar, ülkede AŞ ve iş oluşturuyorlar. Bürokratların ayaklarına kadar gelmesinden etkilenen özel sektör yöneticileri var, duygulananlar var. Ayrıca fikir alışverişi çok güzel oluyor. Kamu, özel sektör ve üniversite yöneticilerinin bir araya gelmesinden bir sinerji oluşuyor. Tecrübe paylaşımı oluyor. Bu da ülkemizde birlik beraberliğe katkıda bulunuyor, ekonominin canlanmasına vesile oluyor, amacımız bu. Hem de üretici ve sanayicilere moral vermiş oluyoruz."
YÖNETDER'in yaklaşık 4 yıl önce 32 üst düzey yönetici tarafından kurulduğunu anlatan Duman, şunları kaydetti:
"Dernek kurucuları ülkemizde böyle bir derneğin varlığına ihtiyaç hissettiler. Yaptığımız faaliyetler arasında konferanslar var. Tecrübe ve başarı hikayeleri paylaşılıyor. Özel sektör yöneticileri bürokratlara başarı hikayelerini anlatıyorlar, bürokratlar da kendi alanlarındaki tecrübelerini paylaşıyorlar, özel sektörün o kurumda neler beklediklerini, kamuda işlemlerin hızlanması için taleplerini iletiyorlar. Bu durum sinerjiye, verime dönüşüyor, kamuda işler hızlanıyor. Böylece birbirimizi daha iyi anlamış oluyoruz. Masa başında artık mevzuat hazırlanmıyor, sanayicinin görüşleri alınarak, dertlerini dinleyerek hazırlanmış oluyor. Bu ziyaretlerle karşılıklı etkileşim, birbirimizi anlama durumu gerçekleşiyor ve empati yapmış oluyoruz. Biz kendimizi sanayici ve üreticinin yerine koyuyoruz, onlar da kendilerini bürokratların yerine koymuş oluyor. Farklı bakış açılarıyla ülkemizin gelişmesi için gönüllü olarak dernek faaliyetinde bulunmuş oluyoruz." - Samsun