Haberler
Körfez'in petrol zengini ülkesi ilk kez Ankara'da! Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Türkiye ve Umman arasında 10 kritik anlaşma imzalandı

Suriye'de patlak veren savaşta muhaliflerin ilerleyişi sürüyor

Yanı başımızda patlak veren savaşta son durumu en iyi anlatan görüntü

Putin'den yeni tehdit: Birden fazla Oreşnik füzesi, nükleer silaha eşdeğer

Putin, elindeki en güçlü silahla tehdit etti: Toz olursunuz

Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la arasını açan olayı ilk kez Haberler.com'a anlattı

Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasını açan olayı ilk kez anlattı

Yılmaz: 'Enflasyon Oranında Düşüş Bekliyoruz'

Yılmaz: 'Enflasyon Oranında Düşüş Bekliyoruz'
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Başkanı Durmuş Yılmaz, 2007 Yılının İkinci Çeyreğinde Enflasyon Oranında Düşüş Beklediklerini Söyledi.

Merkez Başkanı Durmuş Yılmaz, 2007 yılının ikinci çeyreğinde enflasyon oranında düşüş beklediklerini söyledi.

Yılmaz ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, New York'ta Türk Amerikan Cemiyeti (ATS) tarafından düzenlenen ''Türkiye'nin Mali ve Para Politikaları'' adlı toplantıda konuşma yaptılar.

Yılmaz, uygulanan ekonomik istikrar programı neticesinde 2001 yılında yüzde 70'lerde bulunan enflasyonun tek haneli rakamlara düşerek 2005 yılının sonunda yüzde 7.7 ile en düşük seviyesine ulaştığını söyledi.

Yılmaz, 2005 yılından sonra enflasyonun yüzde 7.5 ile yüzde 10 seviyesinde değiştiğini belirterek, genellikle belli bir seviyeye ulaştıktan sonra enflasyonu daha da düşürmenin zor olduğunu anlattı.

Merkez Bankasının ülkede fiyat istikrarının sağlanmasında çok önemli bir rolü olduğunu anlatan Yılmaz, Bankanın mali disipline de çok önem verdiğini ifade etti.

Merkez Bankasının 2007-2009 yılları arasında enflasyon hedefinin yüzde 4, piyasa beklentisinin ise 2007 yılı sonu itibariye yüzde 7.44 olduğunu belirten Yılmaz, kendi hedefleriyle piyasa beklentisi arasındaki farkı azaltmaya çalıştıklarını vurguladı.

Durmuş Yılmaz, Merkez Bankasının piyasalarla iletişim halinde olduğunu hatırlatarak, piyasaların ve iş çevrelerinin geriye dönük değil, ileriye dönük politikalar izlemeleri gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, dalgalı döviz kurunun enflasyon hedeflemesi politikasının en önemli dayanaklarından biri olduğunun üstünde durarak, serbest döviz kuru rejiminin 2001 yılından itibaren Türkiye'de başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi.

Yılmaz, cari işlemler açığının 30 milyar dolar civarında sabitlendiğine inandıklarını da kaydederek, Türkiye'nin istihdam yaratmak için yatırım yapması gerektiğini, bunun da cari işlemler açığına yol açtığını anlattı. Yılmaz Türkiye'nin enerji ithal eden ülkelerden biri olmasından dolayı yüksek enerji fiyatlarının da yine cari işlemler açığına neden olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel
title