Haberler

Yetiştiği Köyünde Çocukları Sanatla Buluşturuyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'taki köyünde, ilgi duyduğu resim konusunda öğretmen olmadığı için eğitim alamayan ve kendisini bu konuda üniversite yıllarında yetiştiren Hüseyin İlhan, köyünde kurduğu atölyede çocuklara gönüllü resim eğitimi veriyor.

Bayburt'taki köyünde, ilgi duyduğu resim konusunda öğretmen olmadığı için eğitim alamayan ve kendisini bu konuda üniversite yıllarında yetiştiren Hüseyin İlhan, köyünde kurduğu atölyede çocuklara gönüllü resim eğitimi veriyor.

Merkeze bağlı Sancaktepe köyünde çiftçilik yapan İlhan ailesinin 9 çocuğunun en küçüğü olan 24 yaşındaki Hüseyin İlhan, ilkokul yıllarından itibaren ilgi duyduğu resim konusunda, okullarında resim öğretmeni olmayınca eğitim alamadı.

Lise yıllarında da resim dersi görmeyen İlhan, 2010 yılında kazandığı Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü'ndeki öğrenimi için gittiği İstanbul'da, resim, ebru, heykel ve seramik gibi sanat dallarında eğitim alarak kendini geliştirdi.

Bu yıl bitirdiği üniversite eğitiminin ardından Atatürk Üniversitesinde yüksek lisansa başlayan İlhan, doğup büyüdüğü köyündeki çocuklar için köy konağının bir bölümünü düzenleyerek "Minik Eller Atölyesi"ni kurdu.

İlhan, hafta sonları Erzurum'dan Bayburt'a gelerek kurduğu atölyede çocuklara hiçbir maddi karşılık beklemeden ebru, heykel, seramik ve resim eğitimi veriyor.

Atölyede gönüllü olarak köy çocuklarını sanatla buluşturan İlhan, öğrencilerine okul derslerinde de yardımcı oluyor.

Hüseyin İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun olduktan sonra, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine başladığını belirtti.

Erzurum'daki eğitimi sırasında haftada bir gün de olsa doğup büyüdüğü Bayburt'un Sancaktepe köyüne gelerek çocuklara sanat alanında eğitim verme fikri oluştuğunu anlatan İlhan, İstanbul'da üniversite öğrencisi olduğu yıllarda tanıştığı eğitim gönüllüsü Sinem Ayaz'ın da verdiği malzeme desteğiyle köyünde Minik Eller Atölyesini kurduğunu söyledi.

İlhan, köy konağının bir bölümünde oluşturdukları atölyede, haftada bir gün çocuklara eğitim verdiğini ifade ederek, atölyedeki eğitime şimdilik 15 öğrencinin katıldığını, bu sayının artmasını umduğunu dile getirdi.

Atölyede öğrencilerin, resmin yanı sıra heykel, seramik, ebru sanatı da öğrendiklerine dikkati çeken İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar güzel şeyler. Çocukların belki de üniversite hayatına kadar karşılaşamayacağı şeyler. Ebru sanatını ben üniversitede gördüm, öğrendim. Bu şansı bulamadım üniversiteye kadar. Onun için çocukların şanslı olduğunu düşünüyorum. Küçük yaşlarında bu sanatlarla karşılaştılar ve öğreniyorlar."

"Bizim dönemimizde resim öğretmenimiz yoktu"

Kendi öğrencilik yıllarında okullarında resim öğretmeni olmadığını anlatan İlhan, "Bizim dönemimizde resim öğretmenimiz yoktu. Ben resim yapmayı çok severdim. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana 'ressam' derdi ama bunu sağlayacak ortam yoktu." dedi.

İlhan, çocuklarla atölyede güzel vakit geçirdiklerini vurgulayarak, "Çocuklar burada paylaşmayı öğreniyor. En başta amacımız onlara öz güven kazandırmak. Öz güven kazandırdıktan sonra paylaşma, yardımlaşma, saygı, sevgi, bunları kazansınlar istiyoruz." ifadesini kullandı.

"Okul derslerine de yardımcı oluyorum"

Bunun yanında çocukların normal okul derslerine de yardımcı olduğunu dile getiren İlhan, çocukların bir problemleri olduğunda kendisine danıştıklarını belirtti.

İlhan, yapılan işin gönüllülük esaslı olduğunu vurgulayarak, "Burada mesele fedakarlık meselesi. Birilerinin fedakarlık yapması gerekiyordu, bunu biz yaptık." dedi.

Çocukların atölye çalışması için hafta sonlarını sabırsızlıkla beklediği ve çalışmalara kendi istekleriyle katıldıklarına işaret eden İlhan, velilerin de çocuklarını atölyeye istekli gönderdiğini ve yapılan çalışmadan memnun olduğunu anlattı.

Hüseyin İlhan, çocukların eğitimi için çıktıkları yolda çeşitli zorluklar yaşadıklarını, bu zorlukları eğitim gönüllüsü arkadaşları sayesinde aştığını belirterek, atölyeye yapılacak malzeme desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Öğrenciler mutlu

Sancaktepe köyü İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Emirhan İlhan, atölyede çok eğlendiklerini ve buradaki çalışmaları çok sevdiğini ifade ederek, "Tuval, ahşap boyama, ebru, heykel gibi çalışmalar yapıyoruz. Çok eğlenceli, hep devam etmesini isterim." diye konuştu.

5. sınıf öğrencisi Mesture Ravza Kaya da atölyede arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiklerini ve burada öğrendiklerinin kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti.

5. sınıf öğrencisi Nadide Bensi Kayalı da köylerinde böyle bir atölyenin açılmış olmasının kendileri için iyi ve sevindirici olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close