Haberler
Suriye rejimi, muhaliflerin kontrolüne geçen Halep'ten çekiliyor

Halep düştü, Esad pes etti

Muhaliflerin ilerleyişi sürüyor! İdlib'in stratejik öneme sahip ilçesi de ele geçirildi

İdlib'in stratejik öneme sahip ilçesi de artık ellerinde

Suriye ve Rus savaş uçaklarının misillemesi sonrası Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike

Yaptıkları misilleme sonrası Türkiye'yi büyük bir tehlike bekliyor

15 yaşındaki kız, Marmaray'ın önüne atladı! Dehşet anları kamerada

Daha 15 yaşında! Kendini Marmaray'ın altına attı

Yeşil Bilgi Platformu, Türçek Başkan Yardımcısı Gönençgil'i Ağırladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Bilgi Grubu'nun kurumsal sosyal sorumluluk çalışması Yeşil Bilgi Platformu'nun son seminerleri "Yeşil Konuşmalar" üzerine yapıldı.

Koç Bilgi Grubu'nun kurumsal sosyal sorumluluk çalışması Yeşil Bilgi Platformu'nun son seminerleri "Yeşil Konuşmalar" üzerine yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, geçen aylarda WWF Türkiye'nin Genel Müdürü Tolga Baştak'ı "Doğal Yaşam ve Ekolojik Denge" konulu semineri ile ağırlayan Yeşil Konuşmalar'ın son konuğu Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRÇEK) Başkan Yardımcısı, İstanbul Üniversitesi Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı, Klimatolog Prof. Dr. Barbaros Gönençgil oldu.

Koç Bilgi Grubu kampüsünde gerçekleşen seminerde Gönençgil, doğayı korumak için harcanacak paranın, bozulduktan sonra düzeltmek için harcanacak olandan çok daha düşük olduğunu belirtti.

Yeşil inovasyonla oluşturulacak farkın bu nedenle proaktif bir yaklaşım olduğunu aktaran Gönençgil, bu nedenle çevreye olan baskının azaltıldığı bir üretim ile yenilikçi fikirlerin buluştuğu noktaya yeşil inovasyon dendiğini dile getirdi.

Yeşil inovasyonun üreticilere sağlayacağı en önemli katkının, orta veya uzun vadede üretim maliyetlerini düşürmesi olduğunu vurgulayan Gönençgil, "Yeşil inovasyon prensibiyle ortaya çıkan ürünlerin sayısı her geçen gün artıyor. Örneğin; kendi enerjisini üreten binada, duran araçlarda emisyonu sıfırlayan ya da beyaz eşyalarda su sarfiyatını minimuma indiren teknolojilerde yeşil inovasyonun izlerini görebilirsiniz" dedi.

Çevre sorunlarının ortaya çıktığı Sanayi Devrimi'nde dünyada 700 milyon kişinin yaşadığını anımsatan Gönençgil, günümüzde bu rakamın on katına çıktığını ve bu artışın doğa için önemli pek çok sorunu da beraberinde getirdiğini ifade etti.

"Küresel ısınma eşittir kuraklık demek değildir" diyen Gönençgil, asıl kuraklığın küresel soğuma dönemlerinde meydana geldiğinin ve bu nedenle dünyanın en kurak yerlerinin buzullar olduğunun altını çizdi.

Seminerin sonunda, Koç Sistem Teknoloji Çözüm ve Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Bahçeli, "Yeşil Konuşmalar" seminerine katılan Prof. Dr. Barbaros Gönençgil'e teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel
title