Haberler

Yeraltı Dünyasının Ünlü Isminin Fetö Başvurusunu Mahkeme Incelemeye Aldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Suç örgütü lideri olma suçundan 66 yıl hapis cezasına çarptırılan Kürşat Yılmaz, hakkındaki davanın FETÖ kumpası yüzünden açıldığını belirterek infazın durdurulmasını ve yargılamanın yenilenmesini istiyor.

* Suç örgütü lideri olma suçundan 66 yıl hapis cezasına çarptırılan Kürşat Yılmaz, hakkındaki davanın FETÖ kumpası yüzünden açıldığını belirterek infazın durdurulmasını ve yargılamanın yenilenmesini istiyor.

2007 yılından beri FETÖ kumpası mağduru olduğunu belirten Yılmaz ve avukatlarının talebi üzerine mahkeme, yargılamayı yapan ve kararı kısmen onayan yargı üyeleri hakkında FETÖ soruşturması yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar verdi.

Kürşat Yılmaz,

"Zamanında benim bu dilekçelerim işleme girseydi, bu yapının daha sonra yapmış olduğu Ergenekon, Balyoz, Şike gibi davalar olmayacaktı. İnsanlar mağdur olmayacaktı"

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle 66 yıl hapis cezasına çarptırılan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Kürşat Yılmaz'ın Yargıtay'dan dönen davasına devam edildi.

Davada Kürşat Yılmaz'ın avukatı Mehmet Emin Keleş'in talebi üzerine mahkeme, yargılamayı yapan hakimler, duruşma savcısı ve temyizi inceleyen Yargıtay üyeleri hakkında FETÖ soruşturması yapılıp yapılmadığını Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları'na sorulmasına karar verdi.

DURUŞMAYA KATILMAK İSTEMEDİ

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, halen Kocaeli 2 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Kürşat Yılmaz, kendisiyle sesli ve görüntülü bilişim sistemi kurulmasına rağmen katılmak istemedi. Üç sanık bulundukları cezaevinden sesli, görüntülü bilişim sistemiyle bağlanarak katılırken; tutuklu sanık Erdal Çetin, tutuksuz sanık Murat Savaş duruşmada hazır bulundu.

YARGILAMANIN YENİLENMESİNİ TALEP ETTİ

Kürşat Yılmaz'ın avukatı Mehmet Emin Keleş, müvekkilinin Fetullahçı çetenin kurduğu komplo yüzünden yargılandığını, bu nedenle müvekkili hakkındaki infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesi talep etti.

Keleş sunduğu dilekçesinde de, 'Müvekkilinin Fethullahçı terör örgütünün ilk mağduru ve bu örgütü ilk şikayet eden kişi olduğunu, 2007 yılında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği ayrıca Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, HSYK, TBMM dahil tüm devlet kurumlarına gönderdiği 16 sayfalık dilekçesinde bu örgütün tehlikesinden bahsettiğini, kararı veren hakimler, duruşma savcısı ve temyizi inceleyen Yargıtay üyelerinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıklarını belirterek bu nedenle kararın yok hükmünde bulunduğunu" ifade etti.

SAVCI HSYK'YA SORULMASINI TALEP ETTİ

Savcı Bilgin Uysal esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar tarafından 2007 yılından bu yana haklarında başlatılan soruşturmaların FETÖ mensuplarınca kumpas niteliğinde soruşturmalar olduğunun belirtildiğini söyledi. Savcı Uysal, bu nedenle sanıklar hakkında soruşturmayı başlatan emniyet görevlileri, yargılamayı yapan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkan ve üyeleri, duruşma savcısı, temyiz incelemesini yapan ve kısmen onama kararı veren Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkan ve üyeleri hakkında FETÖ terör örgütü ile bağlantıları olup olmadığı yönünden soruşturma yapılıp yapılmadığı, bu konuda açığa alınma veya tutuklama gibi tedbirlere başvurulup vurulmadığı yönünden HSYK'ya yazı yazılarak bilgi alınmasını talep etti. Savcı, bu konuda bilgi alındıktan sonra yargılamanın yenilenmesi hususunun değerlendirilmesi yönünde görüş bildirdi.

FETÖ SORUŞTURMASI YAPILIP YAPILMADIĞI SORULACAK

Mahkeme heyeti de yargılama aşamasında karar veren hakimler ile duruşmaya katılan savcı ile kararı kısmen onayan Yargıtay Ceza Dairesi üyeleri hakkında FETÖ terör örgütü soruşturması yapılıp yapılmadığı, yapılmış ise soruşturmanın hangi aşamada olduğu ve ilgililer hakkında ne gibi idari ve adli soruşturmanın yapıldığının bildirilmesi için HSYK'ya, Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları'na yazı yazılmasına karar verdi. Heyet, Kürşat Yılmaz'ın yargılamanın yenilenmesi talebinin de HSYK ve savcılıklardan cevap geldikten sonra değerlendirilmesini hükme bağladı.

'DİLEKÇELERİM İŞLEME GİRSEYDİ ERGENEKON, BALYOZ, ŞİKE OLMAYACAKTI"

11 yıldır cezaevinde bulunan Kürşat Yılmaz, 4 Mayıs'ta SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada, 'Komployu yapan terör örgütüyle ilgili 2007 yılında yazılı dilekçe verdim. Bu dilekçeyi yargılamayı yapan mahkemeye verdim. Ayrıca ilgili makamlara da gönderdim. Zamanında benim bu dilekçelerim işleme girseydi, bu yapının daha sonra yapmış olduğu Ergenekon, Balyoz, Şike gibi davalar olmayacaktı. İnsanlar mağdur olmayacaktı. Biz de bu örgütün yapmış olduğu kumpasın sonucu yargılanıp bu hükümleri almayacaktık. Dolayısıyla ben yargılamanın yeniden yapılmasını ve infazın durdurulmasını talep ediyorum" demişti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Kürşat Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit, şarkıcılar İbrahim Tatlıses ve Alişan ile manken Tuğba Özay gibi ünlü isimlerin yargılandığı çete davası 19 Ocak 2010 tarihinde karara bağlanmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürşat Yılmaz'ı "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "Nitelikli yağma", "Tehdit", "Kasten adam yaralama", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından toplam 66 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmıştı. İşadamı Korkmaz Yiğit, "Yağmaya teşebbüs ve örgüte yardım etmek" suçlarından, manken Tuğba Özay ise "Örgüte üye olmak ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak" suçlarından beraat etmişti. Şarkıcı İbrahim Tatlıses ve Alişan ise "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezaları ertelenmişti. Yargıtay 6. Ceza Dairesi, 2011 yılında yerel mahkemenin verdiği kararı kısmen onamış, kısmen de bozmuştu.

Görüntü (ARŞİV)

-------------

-Kürşat Yılmaz'ın görüntüleri

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close