Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden Örnek Sosyal Sorumluluk Projesi
İstanbul'un gözde üniversitelerinden olan Yeni Yüzyıl Üniversitesi örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
İstanbul'un gözde üniversitelerinden olan Yeni Yüzyıl Üniversitesi örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Gençlerin daha duyarlı yetişmeleri için çalışmalar yürüten üniversite, Topkapı'da bulunan merkez kampüsünde 'Sosyal Sorumlulukta Sınır Tanımayan Üniversite' adlı sempozyum düzenledi.
Okulun öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Oğuz Aral'ın öncülük ettiği sempozyuma, Down Cafe'de çalışan down sendromlu çocuklar ve Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş katıldı. Etkinlikte down sendromlu çocuklar büyük ilgi gördü.
SOSYAL SORUMLULUK BİR ÜNİVERSİTENİN SORUMLULUĞUDUR
Sempozyumun düzenleyicisi olan Doç. Dr. Oğuz Aral yaptığı açılış konuşmasında, sosyal sorumluluğun ders olarak okutulduğu tek üniversitenin Yeni Yüzyıl Üniversitesi olduğunu söyledi. Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin üniversitelerin en büyük sorumluluğu olduğunu belirten Aral, "Biz sosyal sorumluluk dersinin hiçbir zaman sıradan bir ders olarak yapmadık. Öğrencilerim her zaman ellerinde defterleri kalemleriyle anketler yaptılar ve çeşitli projeler geliştirdiler. Bunun için İstanbul'u sokak sokak gezip kapı kapı dolaştılar, çünkü bu iş tüm dünyada böyle yapılıyor. Bir ülke ulus olmak istiyorsa ilk önce sosyal sorumluluğun sorumluluğunu bilmek zorunda" diye konuştu. Ülkemizde 1980'li yıllardan bu yana sivil toplum kuruluşlarına değer verilmediğini belirten Aral, "Biz bu alışkanlığı yıkacağız. Sokakta yürürken engelleniyorsanız orada bir problem var demektir" ifadelerini kullandı. Aral, insanlarda empati yeteneği ve kişilik haklarına saygının geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
OMURİLİK FELCİNE KARŞI ÖĞRENCİLER UYARILDI
Sempoyuma katılan Omurilik Felçilileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, kendi hastalığının öyküsünü anlatarak gençleri uyardı. Özellikle sığ sulara yüksekten atlanmaması gerektiğini belirten Baş, ilk yardımın çok önemli olduğunu vurguladı. Derneğin hazırladığı kısa filmleri ve reklam çalışmalarını öğrencilere izlettiren Baş, herkesin aracında bir tane boyunduruk bulundurması gerektiğinin altını çizdi.
DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARDAN TİYATRO GÖSTERİSİ
Sempozyumun en dikkat çekici bölümü ise down sendromlu çocukların tiyatro gösterisi oldu. Şişli'de bulunan Down Cafe'de garson olarak çalışan 14 down sendromlu çocuk, sahneye çıkarak unutulmaz bir şov yaptı. Profesyonel oyuncu Yunus Erdem'in yönettiği 'Buzlar Çözülmeden' adlı oyun, öğrenciler tarafından büyük alkış aldı. Sempozyumun sonunda down sendromlu çocuklara teşekkür belgesi ve birer armağan verildi. - İSTANBUL